ΑΣΟΕΕ: «Αναγκάστηκα να βγάλω το όπλο και να πυροβολήσω 4 φορές στον αέρα» – Η κατάθεση του αστυνομικού

Τις δικές του εξηγήσεις έδωσε ο αστυνομικός που πυροβόλησε τέσσερις φορές στον αέρα με το υπηρεσιακό του όπλο, όταν κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στο περιπολικό στο οποίο επέβαινε, έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).

ΑΣΟΕΕ: ΒΙΝΤΕΟ-ντοκουμέντο από την στιγμή που ο αστυνομικός πυροβόλησε στον αέρα

Ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, που πυροβόλησε στον αέρα, υπηρετεί στο σώμα από το 2007. Ανέφερε πως δεν αντιλήφθηκε σωστά την εντολή που είχε δοθεί νωρίτερα από το κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να μην περάσει κανένα όχημα της αστυνομίας από το σημείο που είχαν συγκεντρωθεί άτομα στην Πατησίων.

Σύμφωνα με το MEGA, στην κατάθεσή του ο αστυνομικός ανέφερε πως νόμιζε ότι η εντολή αφορούσε μόνο το ρεύμα κυκλοφορίας προς τα Πατήσια, που περνάει έξω από την είσοδο του Οικονομικού Πανεπιστημίου, και θεώρησε σωστό να περάσει από το αντίθετο ρεύμα.

ΑΣΟΕΕ: Νέο ΒΙΝΤΕΟ από την στιγμή της επίθεσης στο περιπολικό – Τι υποστηρίζει ο αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα

«Φοβήθηκε ότι θα του επιτεθούν»

Ο αστυνομικός υποστήριξε ότι φοβήθηκε για την σωματική του ακεραιότητα και για τον λόγο αυτό αναγκάστηκε να κάνει χρήση του υπηρεσιακού του όπλου. Αρχικά ανέφερε πως οι κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και έσπασαν το παρμπρίζ και τον καθρέφτη του περιπολικού. Όπως είπε, προσπάθησε να κάνει ελιγμούς, ωστόσο είχε κίνηση και βρίσκονταν αρκετά αυτοκίνητα γύρω τους και ήταν αδύνατον.

ΑΣΟΕΕ: Αφέθηκε ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα

Επίσης ανέφερε πως οι άλλοι δύο αστυνομικοί που βρίσκονταν στο περιπολικό τρομοκρατήθηκαν, είπαν: «Παιδιά πρέπει να βγούμε από το περιπολικό γιατί θα μας σκοτώσουν» και στην συνέχεια εγκατέλειψαν το όχημα, αφήνοντας μόνο του τον αστυνομικό. Όπως κατέθεσε ο ίδιος, πριν πυροβολήσει -ως όφειλε να κάνει- ενημέρωσε ότι θα κάνει χρήση του υπηρεσιακού του όπλου. «Αφήστε με να φύγω, θα κάνω χρήση του όπλου μου» φέρεται να είπε στους κουκουλοφόρους. Η επίθεση, όπως είπε, σε βάρος του συνεχίστηκε με πέτρες και καδρόνια και αναγκάστηκε να βγάλει το όπλο του και να πυροβολήσει στον αέρα τέσσερις φορές για εκφοβισμό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ