Άρτα: Νέες αποκαλύψεις για τον 29χρονο δράστη της δολοφονίας – “Είχε προσπαθήσει να πνίξει την πρώην σύζυγό του”

Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον δράστη της δολοφονίας στην Άρτα. Ο 29χρονος, που πυροβόλησε και σκότωσε τον πεθερό του, είχε προσπαθήσει να πνίξει την πρώην σύζυγό του, πριν από λίγο καιρό, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο δικηγόρος της 36χρονης γυναίκας. Το περιστατικό είχε συμβεί μπροστά στα μάτια του παιδιού τους, σύμφωνα με την καταγγελία.  

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στον Alpha, ο δικηγόρος Δημήτρης Λαμπράκης είπε: “Στη μικρή επαφή που είχα με τον νυν κατηγορούμενο, μου έδωσε την εντύπωση ενός χειριστικού και δύσκολου ανθρώπου. Προ λίγου χρόνου είχε επιτεθεί στην ίδια εντός της οικίας της και μπροστά στο παιδί είχε περισφίξει τον λαιμό της, το οποίο όμως δεν είχε καταγγείλει ακόμα”.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, “αυτό ήταν που αποτέλεσε την αιτία που η επικοινωνία του δράστη με το 2χρονο παιδί του θα γινόταν στην οικία της μητέρας παρουσία της ίδιας και ενός ακόμη ανθρώπου για λόγους ασφαλείας”.

Την Τετάρτη στον ανακριτή ο 29χρονος – Δηλώνει ότι δεν πυροβόλησε την πρώην σύζυγό του

Προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή την Τετάρτη ζήτησε και έλαβε ο 29χρονος που δολοφόνησε τον πεθερό του στο Αστροχώρι Άρτας και φέρεται να πυροβόλησε και εναντίον της πρώην συζύγου του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 29χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου και του αποδόθηκαν οι κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της παράνομης οπλοφορίας και παράνομης οπλοχρησίας.

Όπως αναφέρει η δημόσια τηλεόραση, ο 29χρονος δηλώνει ότι δεν πυροβόλησε και την γυναίκα του.

Ο δικηγόρος του ανέφερε ότι ο 29χρονος υποστηρίζει πως βρισκόταν σε βρασμό ψυχής και δεν είχε κακοποιητική συμπεριφορά προς την σύζυγό του, με την οποία πήραν συναινετικό διαζύγιο πριν από λίγες ημέρες.

Σημειώνεται ότι συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου και ενώ προηγουμένως είχε τηλεφωνήσει ο ίδιος στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας υποδεικνύοντας το σημείο στο οποίο βρισκόταν στο ορεινό χωριό Δαφνούλα Ευρυτανίας.

Μετά το έγκλημα, ο δράστης είχε εξαφανιστεί στην ορεινή περιοχή Αυλάκι στα σύνορα τον Νομών Άρτας – Αιτωλοακαρνανίας και για τον εντοπισμό του είχε στηθεί μεγάλη αστυνομική επιχείρηση.

Τα πρώτα λόγια του στους αστυνομικούς

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το enikos.gr, ο 29χρονος υποστήριξε ότι με την πρώην σύζυγό του χώρισαν κυρίως λόγω της εμπλοκής της οικογένειάς της στη σχέση τους. “Το βασικό μας πρόβλημα ήταν ότι έμπαιναν συνέχεια ανάμεσά μας οι συγγενείς της” φέρεται να είπε σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο 29χρονος ισχυρίζεται ότι η 36χρονη πρώην σύζυγός του δεν του έδινε καθόλου το παιδί για να το βλέπει. “Δεν με άφηναν να το βλέπω, είχαμε πολλά θέματα. Με έβριζαν συνέχεια και έστρεφαν το παιδί εναντίον μου. Μιλούσαν στο παιδί με άσχημα λόγια για μένα” ανέφερε στους αστυνομικούς μετά τη σύλληψή του για τη δολοφονία, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr.

Όπως υποστήριξε, την ημέρα της δολοφονίας πήγε στο σπίτι στο Αστροχώρι Άρτας με σκοπό να πάρει το παιδί, αλλά η 36χρονη και η οικογένειά της δεν τον άφηναν ούτε να το δει.

“Βγήκε έξω η πρώην γυναίκα μου, φώναξε και τον πατέρα της. Της είπα “φέρε το παιδί” να το δω” και άρχισα να με βρίζουν. Τότε, γυάλισε το μάτι μου” είπε στους αστυνομικούς. Περιγράφοντας τι συνέβη στη συνέχεια, ανέφερε ότι πυροβόλησε αρχικά την πρώην γυναίκα του η οποία έτρεξε και κρύφτηκε στο σπίτι. Στη συνέχεια, έστρεψε το περίστροφο προς το μέρος του πεθερού του ο οποίος καθόταν σε μια καρέκλα, πυροβολώντας τον και τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι όπως είχε γράψει το enikos.gr, η 36χρονη υποστηρίζει ότι ο μοιραίος καβγάς ξεκίνησε επειδή ο δράστης ήθελε να μείνει μαζί του το παιδί και το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου και εκείνη αρνήθηκε, καθώς η απόφαση του δικαστηρίου προβλέπει ο 29χρονος να βλέπει το παιδί κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

Τον έπεισαν τα αδέλφια του να παραδοθεί

Ο 29χρονος μετά το έγκλημα διέφυγε στο βουνό για να μην συλληφθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, είχε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο όμως είχε κλειστό, για να μην εντοπίσουν οι Αρχές το σήμα του. Το άνοιγε όμως κατά διαστήματα, προκειμένου να επικοινωνήσει με την οικογένειά του.  Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τα αδέλφια του, τα οποία είχαν μεταβεί από την Αθήνα στην Άρτα και επικοινωνούσαν μαζί του, τον έπεισαν να παραδοθεί. “Με πίεσαν τα αδέλφια μου” ανέφερε ο ίδιος.

Ο δράστης όταν συνελήφθη δεν είχε μαζί το όπλο που χρησιμοποίησε, καθώς, όπως υποστήριξε, το πέταξε κάπου την ώρα που έφυγε από το χωριό μετά τη δολοφονία. “Ήμουν θολωμένος, δεν ήξερα πού να πάω και τι να κάνω. Πέταξα το όπλο και έφυγα στο βουνό” φέρεται να είπε στους αστυνομικούς σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr.  Ο ίδιος τα ρίχνει στον πεθερό του. “Εγώ δεν έκανα κάτι, άρχισε να με βρίζει ο πεθερός μου και θόλωσα”.

ΦΩΤΟ: epiruspost.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ