Rowling: Απειλές κατά της ζωής της δέχτηκε η συγγραφέας του Harry Potter – “Είσαι η επόμενη”

Απειλές για τη ζωή της κατήγγειλε ότι δέχτηκε η διάσημη συγγραφέας του Harry Potter, η Joanne Rowling, επειδή εξέφρασε την υποστήριξή της στον συγγραφέα Σαλμάν Ρουσντί.

Η JK Rowling είπε ότι τις απειλές εναντίον εκτόξευσε εξτρεμιστής ισλαμιστής από το Πακιστάν, ο οποίος υποστηρίζει το Ιράν και ο οποίος της είπε “είσαι η επόμενη”. Και το έκανε απαντώντας σε ανάρτησή της για την επίθεση εναντίον του Ρούσντι.

Ο εν λόγω Πακιστανός. ο Μεέρ Ασίφ Αζίζ, φέρεται να επιχαίρει για την επίθεση στο Ρούσντι και να επαινεί τον δράστη, και να έχει επανειλημμένως εκφράσει την υποστήριξή του στο θεοκρατικό καθεστώς της Τεχεράνης, ενώ έχει χαρακτηρίσει το Ισραήλ, την Ουκρανία και την Ινδία ως “κράτη τρομοκράτες”.

Η Ρόουλινγκ έχει στοχοποιηθεί και στο παρελθόν από γυναίκες τρανς για τις θέσεις της σχετικά με το γυναικείο φύλο. Ο Ασίφ Ασίζ αυτοπροσδιορίζεται ως “φοιτητής, κοινωνικός ακτιβιστής, πολιτικός ακτιβιστής και ερευνητικός ακτιβιστής”. Μένει στο Καράτσι και εμφανίζεται ως υποστηριχτής του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενέι, ο οποίος συχνά καταφέρεται εναντίον του Ισραήλ στο Twitter.

Η ηλικίας 57 ετών Ρόουλινγκ έγραψε για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ρούσντ騔Τρομακτικά νέα. Αισθάνομαι αηδιασμένη. Ας είναι καλά ο άνθρωπος”. Ο Αζίζ, οποίος έγραψε για τον δράστη Χάντι Ματάρ ότι είναι “επαναστάτης σιίτης μαχητής” της απάντησε. “Mην ανησυχείς είσαι η επόμενη”.

Η Ρόουλινγκ, ζήτησε προστασία από το Twitter και αργότερα, απαντώντας σε μηνύματα υποστήριξης που της έστειλαν έγραψε ότι στην υπόθεση των εναντίον της απειλών έχει εμπλακεί και η αστυνομία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ