Αρπαγή 10χρονης στη Θεσσαλονίκη: Υπάρχουν κι άλλα θύματα;

Μετά τις κατηγορίες και σε δεύτερο άτομο για την αρπαγή της Μαρκέλλας στη Θεσσαλονίκη, η πλευρά της οικογένειας της 10χρονης ζητά τη συνέχιση των ερευνών.

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΠΑΝΑΝΟΥ

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση αρπαγής και σεξουαλικής κακοποίησης της 10χρονης Μαρκέλλας από τη Θεσσαλονίκη, που συγκλόνισε το πανελλήνιο πέρυσι το καλοκαίρι, μετά την αποκάλυψη για εμπλοκή δεύτερου προσώπου, γνωστού επιχειρηματία, εκτός της 34χρονης που είναι προσωρινά κρατούμενη.

Από την ομολογία του νεαρού άντρα, αποσπάσματα της οποίας φέρνει στο φως η Realnews, προκύπτει ότι όχι μόνο ενίσχυε οικονομικά την Ε.Μ., αλλά γνώριζε για τη Μαρκέλλα και είχε επικοινωνία με την 34χρονη πριν και μετά την αρπαγή του ανήλικου κοριτσιού.

Τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας του θύματος, Ανθούλα Ανάσογλου, είναι ικανά να αποτελέσουν την αρχή για να αποκαλυφθούν οι πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης, καθώς από την πρώτη στιγμή υπήρχαν υποψίες για την εμπλοκή και άλλων προσώπων και, κυρίως, για την ύπαρξη κυκλώματος εκμετάλλευσης ανηλίκων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, κατά την έρευνα στην οικία του επιχειρηματία που κατηγορείται για συνέργεια στην αρπαγή της 10χρονης, βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες, γεγονός που σύμφωνα με την οικογένεια της Μαρκέλλας και τη δικηγόρο της αποτελεί ένδειξη ότι η Ε.Μ. ίσως προμηθεύτηκε από τον συνεργό της τις ναρκωτικές ουσίες που χορήγησε στη 10χρονη.

Αρπαγή

Δημοσιοποίηση στοιχείων για την αρπαγή

«Η πολιτική αγωγή από την πρώτη στιγμή, λαμβάνοντας γνώση του περιεχομένου της τότε σχηματισθείσας δικογραφίας, έκανε λόγο για την ύπαρξη περισσότερων του ενός προσώπου εμπλεκομένων στην αρπαγή του παιδιού, τόσο στο στάδιο του σχεδιασμού όσο και στην εκτέλεση, αλλά και στη διαφυγή της κατηγορουμένης. Μετά από σχεδόν ένα χρόνο και κάτι μήνες, έχοντας επιστρέψει η δικογραφία στην κυρία ανάκριση, διότι οι αρμόδιοι είχαν προσκομίσει φτωχό αποδεικτικό υλικό, φαίνεται και η εμπλοκή δεύτερου προσώπου του οποίου η παραπομπή προτείνεται από την αρμόδια εισαγγελέα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο για να δικαστεί ως συνεργός στην αρπαγή ανηλίκου προκειμένου να το μεταχειριστεί ο δράστης σε ανήθικες πράξεις», σχολιάζει η κυρία Ανάσολγου.

Στο πλαίσιο αυτό, η γνωστή δικηγόρος δηλώνει τη βούλησή της για επέκταση της παράστασής της και στο πρόσωπο του συνεργού και έχει καταθέσει αίτημα, σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας, για δημοσιοποίηση των στοιχείων του κατηγορουμένου:

«Η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης θα πρέπει να ανταποκριθεί άμεσα στο άνω αίτημα και να ερευνηθεί με κάθε δυνατό μέσο η πιθανότητα ύπαρξης και άλλων θυμάτων από τη δράση του άνω ζεύγους και για την αποκάλυψη ευρύτερου κυκλώματος».

Στην απολογία του ο δράστης παραδέχτηκε ότι είχε συχνές συναντήσεις με την κατηγορούμενη. Η ίδια μάλιστα, όπως κατέθεσε, του παρουσίαζε το προφίλ μιας γυναίκας που είχε περάσει πολύ άσχημα στη ζωή της και του είχε αναφέρει για ένα κορίτσι στην παλιά της γειτονία, τη Μαρκέλλα, που ήθελε να τη βοηθήσει.

Ο κατηγορούμενος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και με χρηματική εγγύηση.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

Αρπαγή

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ