Αργυρούπολη – Δικηγόρος οικογένειας Όλγας στο enikos.gr: Θα κάνουμε νέα μήνυση για τετελεσμένη ανθρωποκτονία

Στην υποβολή νέας μηνυτήριας αναφοράς για τετελεσμένη ανθρωποκτονία θα προχωρήσει η οικογένεια της άτυχης Όλγας, η οποία άφησε σήμερα την τελευταία της πνοή. Η 41χρονη, πριν από 20 μήνες, έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον 47χρονο πρώην σύντροφό της και καθηγητή πολεμικών τεχνών μέσα στο σπίτι τους στην Αργυρούπολη.

του Μίλτου Σακελλάρη

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Λουκάς Πουρσανίδης, μιλώντας στο enikos.gr, επισήμανε πως η νέα υποβολή μηνυτήριας αναφοράς θα γίνει «χωρίς να παραβιάζεται το δεδικασμένο, όπου αποτελεί εμπόδιο για την κίνησης νέα ποινικής δίωξης».

«Σε κάθε περίπτωση θα γίνει αγωγή για ψυχική οδύνη από τους συγγενείς. Θα ζητήσουμε χρηματική ικανοποίηση για ψυχική οδύνη εξαιτίας του θανάτου του θύματος. Η οικογένεια ζητάει δικαιοσύνη. Ήδη έχει καταδικαστεί και εκτίει ποινή καθείρξεως. Δεδομένου ότι υπάρχει συνάφεια της εγκληματικής πράξης του δράστη και του εγκληματικού αποτελέσματος», τόνισε στο enikos.gr ο δικηγόρος της οικογένειας.

«Ο δράστης έχει καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ομόφωνη απόφαση κατά την ακροαματική διαδικασία. Κρίθηκε ομόφωνα ένοχος και εκτίει ποινή κάθειρξης 10 ετών αν και είχε επικαλεστεί μειωμένο καταλογισμό. Καλύπτεται από το δεδικασμένο λόγω εκκρεμοδικίας. Για να αλλάξει η κατηγορία θα πρέπει να υπάρξει νέα μηνυτήρια αναφορά για τετελεσμένη ανθρωποκτονία ώστε να κινηθεί νέα διαδικασία, κάτι που είναι ιδιαιτέρως δύσκολο», εξήγησε ο κ. Προυσανίδης.

Ο άγριος ξυλοδαρμός από τον προπονητή του τζούντο

Η υπόθεση της άγριας κακοποίησης της 41χρονης Όλγας είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Δράστης ο 46χρονος πρώην σύντροφός της, ο οποίος είναι προπονητής του τζούντο.

Ήταν τέτοια η μανία του 46χρονου, ώστε η άτυχη γυναίκα είχε υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και είχε μεταφερθεί σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο. Μάλιστα, λόγω των εγκεφαλικών κακώσεων είχε προσωρινή απώλεια της ομιλίας της, ενώ αδυνατούσε να κινηθεί και να αυτοεξυπηρετηθεί.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, τα χτυπήματα που είχε δεχτεί η γυναίκα ήταν ασύλληπτα. Της έσπασε με χτυπήματα τα πλευρά και της προκάλεσε βαριές κακώσεις στο κεφάλι και τον θώρακα.

Λίγους μήνες μετά τον ξυλοδαρμό της μεταφέρθηκε σε Κέντρο Αποκατάστασης και με την βοήθεια που είχε λάβει από τους ειδικούς είχε καταφέρει να λέει κάποιες λέξεις και να κινεί τα άκρα της.

Ο αποκαλούμενος «νταής της Αργυρούπολης» καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξης. Όπως είχε αποκαλυφθεί, μάλιστα, τότε, η Όλγα δεν ήταν η πρώτη γυναίκα που είχε βιώσει τη βαναυσότητα στα χέρια του κατηγορούμενου. Τον Δεκέμβριο του 2015 στο Άργος, φέρεται να είχε ξυλοκοπήσει και μαχαιρώσει την τότε 24χρονη σύντροφό του, η οποία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ελλάδα, παίρνοντας μαζί της το παιδί τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ