Άρειος Πάγος: Νέα πρόεδρος η Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα

Η Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα είναι η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου και η Γεωργία Αδειλίνη η νέα εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου μετά την επιλογή τους σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Της Άννας Κανδύλη

Η κ. Κλάπα εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Ιούλιο του 1984 και προήχθη στην θέση της αρεοπαγίτου τον Αύγουστο του 2020. Κατά διάρκεια της θητείας της στο δικαστικό σώμα χειρίστηκε σημαντικές υποθέσεις όπως το μεγάλο κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων ως ανακρίτρια Πειραιά τη δεκαετία του 1990 και τα κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών των φυλακών, με επίκεντρο το Σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού.

Ως εφέτης είχε διενεργήσει με τη συνάδελφό της Μαρία Δημητροπούλου την ανάκριση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, που αποτέλεσε και τη βάση για τις περαιτέρω δίκες.

Πρόσφατα η κ. Κλάπα προήδρευσε του Ειδικού Δικαστηρίου που εκδίκασε την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών επί ΣΥΡΙΖΑ με κατηγορούμενους τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Χρίστο Καλογρίτσα.

Όσον αφορά στην κ. Γεωργία Αδειλίνη, είναι 7η στην επετηρίδα και αποχωρεί σε δυο χρόνια από τον εισαγγελικό κλάδο.
Εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Ιούλιο του 1984 και προήχθη σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον Οκτώβριο του 2019.

Ήταν εισαγγελέας στη δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου, ενώ ήταν αυτή που πρότεινε την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, σε δίκη με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος για την υπόθεση των καταγγελιών του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα.

Η κυρία Αδειλίνη από την διάσκεψη των προέδρων της Βουλής πλειοψήφησε, καθώς ψηφίστηκε από το 4/5 των συμμετεχόντων στην διάσκεψη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ