Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη της ομογένειας στην Εκκλησία – ΒΙΝΤΕΟ

Ελπιδοφόρος το όνομα του, ελπιδοφόρα και η έλευση του στη Νέα Υόρκη για την ομογένεια.

Όπως αποκαλύπτει αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής η ενθρόνιση του θα γίνει το Σάββατο 22 Ιουνίου στον καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στη Ν. Υόρκη

«Κάνω το σταυρό μου, ασπάζομαι την εικόνα της Παναγίας στον Πατριαρχικό ναό, φιλώ το χέρι του Πατριάρχη και ξεκινώ να υπηρετήσω αυτό τον υπέροχο λαό και αυτή την πολύ σημαντική ιερά Αρχιεπισκοπή.

Ο εκάστοτε επικεφαλής της αρχιεπισκοπής είναι και ο φυσικός αρχηγός του λεγόμενου Ελληνοαμερικανικού λόμπι, χειρίζεται πολύ λεπτά ζητήματα εθνικά, χειρίζεται σχέσεων μεταξύ κρατών και γενικά προωθεί τα συμφέροντα του Ελληνισμού και της ρωμιοσύνης απανταχού της γης σε μια χώρα που είναι από τις πιο σημαντικές , ίσως και η πιο σημαντική υπερδύναμη», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην μη αποπεράτωση του Ναού του Αγίου Νικολάου που καταστράφηκε στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου σημείωσε πως «πρέπει για το γόητρο του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας πάση θυσία να ολοκληρωθεί ώστε να καμαρώνουμε όλοι μας ένα τέτοιο μνημείο γιατί περί μνημείου πρόκειται».

Η επίλυση της υπόθεσης που αφορά στην υποθήκευση του κτιρίου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής αλλά και η αναζωογόνηση της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη είναι επίσης μέσα στους πρώτους στόχους του νέου Αρχιεπισκόπου, το βασικό στοίχημα όμως είναι ένα.

«Ο Ελληνισμός εκεί έχει δυνατότητες απλά πρέπει να αποκαταστήσουμε ξανά την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους, διότι είναι πολύ δύσκολο να χτίσεις την εμπιστοσύνη και πολύ εύκολο να τη χάσεις», σημειώνει ο νέος Αρχιεπίσκοπος.

Η επαναλειτουργία της Θεολογικής σχολής της Χάλκης της οποίας υπήρξε ηγούμενος για 8 χρόνια, παραμένει βασικό όραμα του ίδιου και του Πατριάρχη. Αναχωρώντας άλλωστε από την Χάλκη όπως λέει στον Αντ1 αφήνει πίσω ένα μεγάλο κομμάτι της καρδιάς του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ