Αράχωβα: «Άνθρωπος έκανε τη δουλειά» λέει η δικηγόρος των φιλοζωικών οργανώσεων – Νέα στοιχεία για τον θάνατο του Όλιβερ

Ένα πέπλο μυστηρίου συνεχίζει να πλανάται γύρω από τις συνθήκες θανάτου του Όλιβερ στην Αράχωβα, έπειτα από 23 ημέρες. Η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου, εκπροσωπώντας τις φιλοζωικές οργανώσεις, υποστηρίζει πως ο κακοποιήτης του σκύλου έχει ταυτοποιηθεί και πως όλες οι μαρτυρίες μιλούν για το ίδιο πρόσωπο.

Αράχωβα: Οι φωτογραφίες που κατέθεσε ο κηδεμόνας του Όλιβερ από το βράδυ της επίθεσης

Σύμφωνα με την κα Ανάσογλου οι μαρτυρίες που έχουν συγκεντρωθεί, αφορούν ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, που πιθανόν να είναι ο κακοποιητής του Όλιβερ. «Όλα τα άτομα μιλούν για το ίδιο πρόσωπο. Όλοι “δείχνουν” το ίδιο άτομο και εξηγούν τους λόγους» ανέφερε μιλώντας στο Mega, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή της πως ο δράστης θα συλληφθεί.

«Περιμένουμε όλοι με αγωνία το τί τον οδήγησε σε μία τέτοια πράξη και βασάνισε μία αθώα ψυχή» πρόσθεσε.

Αράχωβα: «Στο βιντεοληπτικό υλικό δεν βλέπουμε άνθρωπο να κακοποιεί τον Όλιβερ» λέει η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ

«Άνθρωπος έκανε τη δουλειά»

«Το λέμε όλοι ξεκάθαρα ότι είναι άνθρωπος. Το λέμε από την αρχή και το λέει και η κτηνιατρική έκθεση», συμπληρώνει η κυρία Ανάσογλου.

Την ίδια ώρα, ο συνεργάτης της κτηνιάτρου που εκπόνησε την πρώτη έκθεση, Νίκος Γιαννέτσος, μιλώντας στο MEGA, ξεκαθάρισε πως το χάσκι κακοποιήθηκε βάναυσα και πως υπάρχει ανθρώπινη εμπλοκή.

«Δεν υπάρχει περίπτωση κανείς να μας πείσει, να μας αλλάξει, ότι έχει γίνει κάτι άλλο. Άνθρωπος έκανε τη δουλειά. Τέλος. Από την πρώτη ματιά μέχρι και σήμερα, δεν έχει αλλάξει τίποτα σε αυτήν την υπόθεση. Από το τι συνέβη και πώς συνέβη» τόνισε.

Τι λέει η κτηνίατρος που τον εξέτασε ζωντανό

Η κτηνίατρος Κλεονίκη Τόλα με 30 χρόνια εμπειρίας, δηλώνει σίγουρη για τα όσα έγραψε στην έκθεσή της, την οποία επιβεβαίωσε και ο καθηγητής κτηνιατρικής, όπως η ίδια αναφέρει.

«Εμείς έχουμε τελειώσει τη δουλειά μας τόσο καλά και με το παραπάνω που ας έρθει ο καλύτερος καθηγητής του κόσμου, δε θα αλλάξει τίποτα. (…) Ιατρικά είμαστε ένα εκατομμύριο τοις εκατό βέβαιοι για ό,τι είπαμε και κάναμε και δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα. Προσθέτω δε, ότι τώρα τελευταία, μετά από έρευνα, έχει βρεθεί και ο τρόπος και γιατί και πώς. Τα έχουμε στην κατοχή μας, δεν τα ανακοινώνουμε. Είναι σίγουρο και βέβαιο και ξέρουμε ακριβώς τι συμβαίνει», συμπληρώνει ο συνεργάτης της.

Από την πλευρά της, η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά πως τα στοιχεία που έχει στα χέρια της είναι αρκετά, με τον φάκελο να έχει σταλεί στην εισαγγελία για να προχωρήσει η προανάκριση. Μέχρι στιγμής, από την έρευνα της Αστυνομίας, δε φαίνεται να προκύπτει ανθρώπινη παρέμβαση στην περίπτωση του Όλιβερ.

«Όλες οι ενδείξεις δειχνόμουν σοδομισμό με αμβλύ αντικείμενο»

Ο Αντώνης Ζαπάντης, δικηγόρος του ιδιοκτήτη του σκύλου, μίλησε στο LIVE NEWS για την υπόθεση.

«Εξετάζονται πολλά ενδεχόμενα αλλά δεν μπορώ να μιλήσω για τις έρευνες. Κατά πάσα πιθανότητα έχει να κάνει με άνθρωπο. Η αγριότητα της πράξης δεν μας αφήνει ενδείξεις για άλλα ζώα. Ο σοδομισμός μπορεί να έχει προκληθεί από κάποιο αιχμηρό αντικείμενο, όπως σούβλα ή βέργα αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμα. Αυτό είναι θέμα του τεχνικού συμβούλου και αναμένουμε τα αποτελέσματα. Όλες οι ενδείξεις όμως, δειχνόμουν σοδομισμό με αμβλύ αντικείμενο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ