ΑΠΘ: Τίμησαν με ζωγραφιές στους τοίχους την μνήμη των φοιτητών που έχασαν την ζωή τους στα Τέμπη – ΦΩΤΟ

Με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο τίμησαν οι φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) την μνήμη των συμφοιτητών τους που έχασαν την ζωή τους στην πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ThessToday.gr, φοιτητές και φοιτήτριες του ΑΠΘ ζωγράφισαν έξω από το αμφιθέατρο στο τμήμα Γεωπονίας τις ράγες του μοιραίου τρένου, που δεν έφτασε ποτέ στη Θεσσαλονίκη, ενώ στο τμήμα της Νομικής ζωγράφισαν την θεά της δικαιοσύνης, Θέμιδα, να κρατά ένα βαγόνι με τη βοήθεια των φοιτητών.

Στην πόρτα του αμφιθεάτρου είναι γραμμένο το μήνυμα «στείλε (οτ)αν φτάσεις» σε μία αίθουσα όπου θα παραμείνουν κενές δύο θέσεις αποτίοντας φόρο τιμής στην μνήμη των φοιτητών που έχασαν την ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Η μία θέση ανήκει στον 20χρονο Αναστάσιο Κουτσόπουλο, ενώ η δεύτερη στην 19χρονη Αναστασία Παπαγγελή.

Είναι φανερό, πως ο χρόνος στο πανεπιστημιακό ίδρυμα σταμάτησε στα Τέμπη.

ΑΠΘ

ΑΠΘ

Λίγα μέτρα από την είσοδο της Γεωπονικής Σχολής, υπάρχουν αφημένα λευκά τριαντάφυλλα επάνω σε ένα μαύρο θρανίο, στον τοίχο είναι γραμμένα τα ονόματα των φοιτητών που έχασαν την ζωή τους στα Τέμπη με την φράση «δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ» να βρίσκεται δίπλα στα ονόματα.

ΑΠΘ

Παράλληλα, συμφοιτητές του 23χρονου Κυπριανού Παπαϊωάννου ζητούν την μετονομασία αίθουσας της Νομικής , ενώ την μετονομασία της αίθουσας Δ12 με το όνομα της 20χρονης φοιτήτριας Θώμης Πλακιά ζητούν φοιτητές της Φαρμακευτικής Σχολής για να τιμήσουν την μνήμη των αδικοχαμένων συναδέλφων τους.

«Ο Κυπριανός δυστυχώς βρισκόταν στο τρένο εκείνο το μοιραίο βράδυ, που ευχόμαστε όλοι να μην είχε έρθει ποτέ. Αυτή η τραγωδία δεν πρέπει να ξεχαστεί, οπότε το λιγότερο που μπορούν να κάνουν οι πρυτανικές αρχές είναι να δώσουν σε μια αίθουσα το όνομά του. Πρέπει να γνωρίζουν όλες οι γενιές, πως ένας συμφοιτητής μας σκοτώθηκε λόγω των ανύπαρκτων συστημάτων ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο» αναφέρει φοιτήτρια στο ThessToday.gr .

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ