ΑΠΘ: Έπεσε κομμάτι από το ταβάνι στην Πολυτεχνική Σχολή – ΦΩΤΟ

Ένα κομμάτι από την ψευδοροφή στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, αποκολλήθηκε και έπεσε στον διάδρομο, τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, όπως καταγγέλλουν φοιτητές.

Το περιστατικό συνέβη στην πτέρυγα των Μηχανολόγων Μηχανικών, την ώρα που είχε μάθημα το τρίτο έτος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πρόβλημα προέκυψε από διαρροή νερού στο καλοριφέρ της πτέρυγας των Μηχανολόγων Μηχανικών από κάποιο τρύπημα στις σωληνώσεις, που συνέβη μέσα στο Σαββατοκύριακο. Αποτέλεσμα ήταν να «ποτίσει» η ψευδοροφή σε διάδρομο έξω από αίθουσα διδασκαλίας και ένα κομμάτι της να σπάσει και να αποκολληθεί αφήνοντας μία τρύπα.

Το περιστατικό κατήγγειλε η φοιτητική παράταξη ΑΡ.ΑΓ.Ε. που συμμετέχει στον Φοιτητικό Σύλλογο Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων του ΑΠΘ. «Τη Δευτέρα 17/2/20, στο διάδρομο των Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, έπεσε κυριολεκτικά ένα κομμάτι από το ταβάνι, αφήνοντας μια ευμεγέθη τρύπα, την ώρα που είχε μάθημα το τρίτο έτος. Το αστείο με τις συνθήκες σπουδών μας στη σχολή πρέπει να τελειώσει», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η παράταξη.

Σύμφωνα με τον κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, καθηγητής Κώστα Κατσιφαράκη, το πρόβλημα της διαρροής αντιμετωπίστηκε και η ζημιά θα αποκατασταθεί, ενώ δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

«Ήταν μια διαρροή που πότισε το ταβάνι, καθώς όταν γίνεται ζημιά Σαββατοκύριακο ή αργία μπορεί να δημιουργηθούν τέτοια προβλήματα. Καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για τη συντήρηση και τη βελτίωση των υποδομών. Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή γίνεται το έργο της ανακατασκευής των τουαλετών απέναντι από εκεί που υπήρξε η διαρροή. Πρόκειται για έργο που είχε να γίνει χρόνια. Αν είχαμε περισσότερα χρήματα θα είχαν γίνει περισσότερα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Πάντως είναι ευχάριστο το ότι νοιάζονται οι φοιτητές μας για την κατάσταση των χώρων της Σχολής, και θα είναι ακόμη πιο ευχάριστο, αν δείχνουν έμπρακτα αυτό το ενδιαφέρον προστατεύοντάς τους από φθορές», πρόσθεσε.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΦΩΤΟ foititikanea.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ