Αποσπούσαν χρήματα με πρόσχημα το άρρωστο παιδί τους – Έτσι αποκαλύφθηκε η απάτη

Μια απάτη που δεν την χωρά ο ανθρώπινος νους αποκαλύφθηκε στα Χανιά.  Μια 44χρονη από τη Δυτική Αττική και ο 43χρονος σύζυγός της αποσπούσαν χρηματικά ποσά από εκκλησίες και ανυποψίαστους πολίτες, με πρόσχημα το άρρωστο παιδί τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, σε κάποιες περιπτώσεις η 44χρονη δεν δίστασε να υποστηρίξει, κλαίγοντας, ότι το παιδί πέθανε και ζητούσε και άλλα χρήματα από ανθρώπους είχε ήδη εξαπατήσει, για να φέρει τη σορό του στην Ελλάδα.

Το ζευγάρι είχε «χτυπήσει» σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και όχι μόνο στα Χανιά. Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Κέρκυρα, Ελευσίνα και Ηράκλειο είναι μερικές από αυτές. Η τελευταία τους απόπειρα στην Κίσσαμο ήταν και η “φαρμακερή” καθώς αποκαλύφθηκε η δράση τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προσποιούμενη κοινωνική λειτουργό του Δήμου Κισσάμου, η 44χρονη πήρε τηλέφωνο σε μοναστήρι της περιοχής και ζήτησε 500 ευρώ γιατί δήθεν συγκεντρώνουν χρήματα για να ταξιδέψει στην Αγγλία ένα άρρωστο παιδάκι με καταγωγή από την Κίσσαμο.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Τηλεφώνησε και σε μια γυναίκα που επισκεπτόταν συχνά το ίδιο μοναστήρι και της ζήτησε για τον ίδιο λόγο 300 ευρώ. Η γυναίκα δεν την πίστεψε και απευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κισσάμου. Αυτή ήταν και η αρχή του τέλους για τη δράση τους, σε βάρος των οποίων υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες που έγιναν στο παρελθόν.

ΑΤ Κισσάμου Χανιά απάτη

Πώς είχαν στήσει την απάτη

Ο διοικητής και οι αστυνομικοί του ΑΤ Κισσάμου άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης και έπειτα από την προανάκριση και την αξιοποίηση στοιχείων οι καταγγελίες έπεσαν “βροχή”.

Η 44χρονη άλλες φορές εμφανιζόταν ως ειρηνοδίκης και άλλες ως υπάλληλος περιφέρειας ή Δήμου. Μάλιστα ήταν τέτοιο το θράσος της που όταν έπαιρνε χρήματα και για την υποτιθέμενη μεταφορά της σορού του παιδιού, έπειτα από λίγο καιρό ζητούσε κλαίγοντας και άλλα χρήματα με το πρόσχημα ότι κάνουν έξωση στην οικογένεια του παιδιού λόγω απλήρωτων ενοικίων!

Οι δύο απατεώνες μάλιστα φρόντιζαν να αλλάζουν συχνά τραπεζικούς λογαριασμούς και κινητά τηλέφωνα ενώ δήλωναν και διαφορετικές διευθύνσεις κατοικίας.

Η 44χρονη και ο 43 χρόνος αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απάτης από κοινού κατ’ εξακολούθηση και της αντιποίησης αρχής και τις επόμενες ώρες οι Αρχές που τους έχουν εντοπίσει, αναμένεται να προχωρήσουν στη σύλληψη τους.

Το συνολικό ποσό το οποίο έχουν αποσπάσει εκτιμάται ότι είναι πολύ μεγαλύτερο των 6.000 ευρώ, καθώς η έρευνα του ΑΤ Κισσάμου αφορά μόνο στους τρεις τελευταίους μήνες.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.