Αποκομμένα 6 χωριά στα Άγραφα – «Πνίγηκε» χωριό στο Αγρίνιο – ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε επαρχιακά οδικά δίκτυα, κατολισθήσεις στην Ευρυτανία κλείνοντας την πρόσβαση σε χωριά, ενώ στο Ζευγαράκι Αγρινίου φούσκωσαν ρέματα και πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι. Επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ώρες ενώ χιόνια θα έχουμε την Πέμπτη.

Στη Δημοτική Ενότητα Αγράφων, όπου μετά την γέφυρα της Παλαιοκαρυάς προς Τρίδεντρο σημειώνονται σοβαρές κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων, με αποτέλεσμα να κλείσει η πρόσβαση προς τα χωριά Τρίδεντρο-Επινιανά, Μάραθο, Βραγγιανά, Μοναστηράκι και Τροβάτο από τη μεριά του Καρπενησίου. Μοναδική πρόσβαση για αυτά τα χωριά είναι από την Καρδίτσα.

Στο σημείο έσπευσαν τις μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας και του δήμου Αγράφων χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αποκαταστήσουν την πρόσβαση. Το έργο τους είναι δύσκολο, αφού η βροχόπτωση και οι κατολισθήσεις συνεχίζονται.

Αγρίνιο: “Πνίγηκε” ξανά το Ζευγαράκι

Ένας χρόνος μετά τις πλημμύρες στο Ζευγαράκι του δήμου Αγρινίου και η κατάσταση φαίνεται να επαναλαμβάνεται με τις πρώτες βροχοπτώσεις στην περιοχή. Με το νέο κύμα κακοκαιρίας φούσκωσαν τα ρέματα και πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι.Παρά τα προβλήματα οι αρμόδιοι είναι άφαντοι λένε οι κάτοικοι ενώ το τραγικότερο είναι ότι δεν έγιναν οι αναγκαίες παρεμβάσεις προκειμένου να θωρακιστεί η περιοχή.

“Πλημμυρίσαμε ξανά, δεν μπορούμε να μπούμε στα σπίτια μας, οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης κρύβονται αφού δεν φρόντισαν να καθαρίσουν τα ρέματα, να φτιάξουν δρόμους και τα απαραίτητα έργα εδώ και ένα χρόνο.Πνιγόμαστε και δεν ιδρώνει το αυτί τους, δεν σηκώνουν ούτε καν τα τηλέφωνα.Θα μας θυμηθούν μόνο στις εκλογές” δήλωσαν οι κάτοικοι στο agriniosite.gr οι οποίοι είναι αγανακτισμένοι από την κατάσταση που βιώνουν και φοβούνται ακόμη και τις ζωές τους.

Πλημμύρισε χείμαρρος στο Κεφαλόβρυσο

Με δυσκολία κινούνται οι οδηγοί στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού, στο ύψος της περιοχής Χαλίκι, εξαιτίας της υπερχείλισης χειμάρρου, τα νερά του οποίοι χύνονται πάνω στο οδόστρωμα της Εθνικής οδού.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή των οδηγών για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.

Πηγή: agriniotimes.gr. tvstar.gr, agriniosite.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ