ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τιμητική σύνταξη στις οικογένειες των πεσόντων πιλότων του Phantom F-4

Χρήστος Μαζανίτης
Δημοσιογράφος

Η Πολιτεία αποδίδει τον ύψιστο φόρο τιμής και στις οικογένειες των πιλότων του μοιραίου Phantom F-4, αποδίδοντας σύνταξη στις οικογένειές τους.

Phantom F-4: Ο καιρός φρενάρει τις έρευνες στο σημείο της συντριβής

του Χρήστου Μαζανίτη

Μετά την σημαντική πρωτοβουλία του ΓΕΕΘΑ για την προαγωγή του 31χρονου Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του 29χρονου Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα στον τιμητικό βαθμό του Αντιπτεράρχου, έρχεται τροπολογία για την αποκατάσταση μίας αδικίας δεκαετιών.

Πτώση Phantom F-4: Συγκλονίζει η μητέρα του Μάριου Τουρούτσικα – «Ήθελε να πεθάνει στον αέρα»

Τόσα χρόνια, χωρίς κάποιος να έχει εντοπίσει ή να έχει δώσει σημασία στο πρόβλημα, οι πεσόντες άγαμοι Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων δεν δικαιούνταν σύνταξη μετά θάνατον, όπως – και ορθώς – γίνεται με τους πεσόντες έγγαμους, η οποία δίνεται στις συζύγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, καθώς είναι το πρώτο δυστύχημα επί θητείας του Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου ως Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, μόλις αντιλήφθηκε την άδικη κατάσταση και κατόπιν έγκρισης του Πρωθυπουργού υπέβαλε τροπολογία για έγκριση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με την οποία θα παίρνει σύνταξη κάποιο μέλος της οικογένειας του πεσόντος.

Στάθης Τσιτλακίδης: Θρήνος στο «ύστατο χαίρε» στον κυβερνήτη του Phantom F-4

Όπως πρώτο αποκάλυψε το enikos.gr, την περασμένη Τετάρτη, λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι και ο δεύτερος πιλότος του μαχητικού Phantom ήταν νεκρός κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) σε έκτακτη – δια περιφοράς συνεδρίασή του αποφάσισε την προαγωγή του 31χρονου Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του 29χρονου Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα στον τιμητικό βαθμό του Αντιπτεράρχου.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, υπέγραψε τη σχετική απόφαση, η οποία εν συνεχεία υπεγράφη από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Το πρωί της Πέμπτης, 2 Φεβρουαρίου υπεγράφη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ακολούθησε η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που επικύρωσε και τυπικά την τιμητική προαγωγή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ