Αποκλειστικό: “Φύλλο και φτερό” όλα τα ιατρικά δεδομένα για τον θάνατο της Μαλένας

Τρεις ιατροδικαστές από την υπηρεσία της Αθήνας ξεκινούν από σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr την έρευνα για τον θάνατο του ενός από τα τρία κοριτσάκια στην Πάτρα. Στην πρωτόγνωρη για τα ελληνικά-και όχι μόνο – χρονικά, υπόθεση με τα δεκάδες αναπάντητα ερωτήματα “μπαίνουν” δύο κορυφαίοι ιατροδικαστές, ο Νίκος Καρακούκης, ο Νίκος Καλογρηάς και η Χριστίνα Τσάκωνα που είχε νεκροτομήσει το ένα από τα κοριτσάκια.

Στο στόχαστρο τους μπαίνει ο θάνατος του παιδιού που απεβίωσε χρονικά πρώτο, της Μαλενας. Το κοριτσάκι κατέληξε το 2019 με αιτία θανάτου την ηπατική ανεπάρκεια.

Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης προχώρησε την περασμένη Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στη σύσταση της επιστημονικής επιτροπής προκειμένου να επαναξιολογηθούν τα αμιγώς ιατρικά στοιχεία θανάτου του παιδιού. Οι τρεις ιατροδικαστές θα εξετάσουν από την αρχή όλα τα δεδομένα. Νεκροτομικά ευρήματα, τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, εκθέσεις και πορίσματα του Νοσοκομείου που νοσηλεύτηκε το κοριτσάκι στην Αθήνα, θα μπουν στο μικροσκόπιο.

Γιατί ερευνάται μόνο ο πρώτος θάνατος

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι τρεις ιατροδικαστές θα ερευνήσουν ειδικά τις συνθήκες και αιτίες θανάτου του πρώτου από τα τρία παιδιά. Όπως εξηγούν στο enikos.gr πηγές της Ιατροδικαστικής υπηρεσίας, ο θάνατος ενός παιδιού σε μια οικογένεια που έχει συνολικά τρία, δεν κίνησε απολύτως καμία υποψία για τον αν θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι άλλο. Θεωρήθηκε ένα τραγικό περιστατικό που βύθισε στο πένθος την οικογένειά. Όταν όμως ακολούθησαν οι θάνατοι και των άλλων δύο κοριτσιών, η οπτική άλλαξε δραματικά.

“Θα ήταν παράλογο να μην ερευνήσουμε τον θάνατο του πρώτου παιδιού”

Αυτή είναι η φράση που χρησιμοποίησε πηγή της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, μιλώντας στο enikos.gr σχετικά με την σύσταση της επιστημονικής υπηρεσίας. “Θα ήταν παράδοξο και τρελό να μην “ξαναδούμε” επιστημονικά αυτό το περιστατικό, όταν τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα για το πώς “έφυγαν” ανεξήγητα και τα τρία κοριτσάκια της οικογένειας. Θα κάνουμε “φύλλο και φτερό” όλα τα ιατρικά δεδομένα της περίπτωσης και θα ζητήσουμε ότι επιπλέον χρειαστεί για να καταλήξουμε σε μια λογική απάντηση. Η έρευνα αυτή είναι ανεξάρτητη από της Αστυνομίας. Στο πίσω μέρος του μυαλού μας όμως, υπάρχουν όλα”, κατέληξε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ