Ελπίδες για τους 13 Ουκρανούς στρατιώτες στο Φιδονήσι

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την Παρασκευή το νησί Ζμίνι στη Μαύρη Θάλασσα το οποίο είναι γνωστό ως Νησί των Φιδιών. Όπως έγινε γνωστό στα διεθνή ΜΜΕ, 13 Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονταν στο Φιδονήσι, νότια του λιμανιού της Οδησσού, σκοτώθηκαν από τα πυρά των Ρώσων, όταν αρνήθηκαν να παραδοθούν.

Μία ανάρτηση της Κρατικής Υπηρεσίας Συνοριοφυλακής της Ουκρανίας (SBGSU) γεννά ωστόσο ελπίδες ότι οι 13 Ουκρανοί στρατιώτες είναι ζωντανοί.

«Η SBGSU και οι ένοπλες δυνάμεις, όπως και όλη η Ουκρανία, έχουν την ελπίδα ότι όλοι οι αμυνόμενοι στο Φιδονήσι είναι ζωντανοί», αναφέρεται στην ανάρτηση στο facebook η οποία επικαλείται ρωσικά μέσα ενημέρωσης που ισχυρίζονται ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες μεταφέρθηκαν στη Σεβαστούπολη.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας υποστηρίζει ότι επιχειρεί να εντοπίσει τους στρατιώτες με βάση πληροφορίες για την τωρινή τοποθεσία στην οποία βρίσκονται, όπως αναφέρει το BBC.

«Ελπίζουμε ειλικρινά ότι τα παιδιά θα επιστρέψουν σπίτι τους όσο γίνεται πιο γρήγορα και οι πληροφορίες που πήραμε κατά τη διάρκεια της (σ.σ. ρωσικής) επίθεσης δεν θα επαληθευτούν», σημειώνεται.

Σημειώνεται, ότι σε διάγγελμά του την Παρασκευή, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι όλοι οι Ουκρανοί στρατιώτες που φρουρούσαν το Φιδονήσι είναι νεκροί και θα τιμηθούν ως ήρωες.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ