Αποκλειστικές ΦΩΤΟ – Οι Τούρκοι παρατηρητές στη Χίο

«Τουρισμό» φαίνεται ότι κάνουν προς το παρόν στη Χίο οι έξι Τούρκοι παρατηρητές που έφτασαν στο νησί την Κυριακή.

Οι αξιωματούχοι από την Τουρκία μεταβαίνουν καθημερινά στο hotspot της ΒΙΑΛ, το οποίο έχει γεμίσει ασφυκτικά και βρίσκεται στα όρια της χωρητικότητάς του, με τις αρχές να εκτιμούν ότι αν συνεχιστει αμείωτη η ροή των προσφύγων θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα.

Ωστόσο, “το μόνο που κάνουν είναι να παρατηρούν τη δουλειά που γίνεται από τις ελληνικές αρχές και τίποτα άλλο”, όπως τονίζει στο enikos.gr αστυνομική πηγή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν συνταχθεί από την αστυνομία περισσότερα από 1.200 αιτήματα επανεισδοχής στη γείτονα χώρα τα οποία έχουν αποσταλεί στο Αρχηγείο για τις περαιτέρω κινήσεις.

Σημειώνεται, ότι η συμφωνία προβλέπει ότι η Τουρκία θα αρχίσει να δέχεται μετανάστες στα εδάφη της με τη διαδικασία της επανεισδοχής από τις 4 Απριλίου.   

 

Οι Τούρκοι παρατηρητές, τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες διαμένουν σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να αναχωρήσουν την Παρασκευή. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό εάν και πότε θα επιστρέψουν ή εάν οι τουρκικές αρχές στείλουν άλλους στη θέση τους.

«Είναι σφιγμένοι και μετρημένοι. Δεν μιλούν πολύ, πέρα των τυπικών» αναφέρουν στελέχη της ΕΛΑΣ που ήρθαν σε επαφή μαζί τους.  Παράλληλα, φαίνεται ότι φροντίζουν η παρουσία τους να μην γίνεται αισθητή στο νησί. Χαρακτηριστικό είναι ότι επιστρέφουν σχετικά νωρίς στο ξενοδοχείο τους, γύρω στις 8-9 το βράδυ και δεν βγαίνουν ξανά για κάποια νυχτερινή έξοδο.

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ