Αποκαλύψεις – σοκ για το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα – Τα ντοκουμέντα που θα παρουσιαστούν στη δίκη

Ντοκουμέντα από την άγρια δολοφονία της 28χρονης Κωνσταντίνας Τσάπα και του 29χρονου αδελφού της Γιώργου, στις 5 Απριλίου 2021, στη Μακρινίτσα φέρνει στο φως η Realnews. Η δίκη, που ξεκίνησε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καρδίτσας, αποκάλυψε το μακελειό που έλαβε χώρα στο πατρικό σπίτι της οικογένειας Τσάπα, όταν ο 32χρονος εν διαστάσει σύζυγος της άτυχης κοπέλας σκόρπισε μέσα σε λίγα λεπτά τον θάνατο.

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΠΑΝΑΝΟΥ

Το φωτογραφικό υλικό που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, αλλά και η μαρτυρία του αστυνομικού που βρέθηκε πρώτος στον τόπο του εγκλήματος συγκλονίζουν. Ο ίδιος περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τα όσα έζησε όταν, κληθείς να μεταβεί σε «οικογενειακό επεισόδιο», όπως αναφερόταν, αντίκρισε σκηνικό πολέμου.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες

«Στην αυλή μιας παλιάς οικίας, ένα μέτρο πριν από την είσοδό της, εντοπίσαμε έναν νεαρό άνδρα, ο οποίος βρισκόταν στο πάτωμα ανάσκελα, με αίματα στην αριστερή πλευρά της μπλούζας του, έχοντας χάσει τις αισθήσεις του, καθώς και τη μητέρα του να βγαίνει από την ισόγεια πόρτα του σπιτιού, χτυπημένη εμφανώς στην αριστερή πλευρά του προσώπου, η οποία έκλαιγε, φωνάζοντας “ο γαμπρός μου έφαγε τα παιδιά”. Από το εσωτερικό του πρώτου ορόφου της οικίας εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης Απόστολος Τσάπας, ο οποίος μας ανέφερε έντρομος ότι στο ισόγειο βρισκόταν μαχαιρωμένη η κόρη του», καταθέτει ο αστυνομικός.

Στη συνέχεια, περιγράφει τα όσα αντίκρισε στο εσωτερικό του σπιτιού. «Αντίκρισα ευθεία μπροστά μου, στο χολ του σπιτιού, σε μια ξύλινη εσωτερική σκάλα, το σώμα μιας κοπέλας να βρίσκεται σκυμμένο επάνω στην κουπαστή, με τα πόδια να ακουμπούν στα σκαλιά (εσωτερικά αυτής) και το κεφάλι, καθώς και το ένα χέρι της να αιωρούνται στο κενό (εξωτερικά της κουπαστής). Διαπίστωσα ότι το χαλί που βρισκόταν πριν από τη σκάλα ήταν γεμάτο αίματα. Ο πατέρας μάς είπε ότι ο δράστης (γαμπρός του) είχε φύγει…».

Ο αστυνομικός υπάλληλος που παρέστη στη δίκη συγκλόνισε το ακροατήριο όταν, αναφερόμενος στο πτώμα που είδε στην αυλή του σπιτιού, είπε ενώπιον του δικαστηρίου: «Tο τραύμα ήταν τόσο βαθύ, που είδα την καρδιά του Γιώργου. Προσπάθησα να τον σώσω πιέζοντας το τραύμα με ό,τι πανιά βρήκα, αλλά η λίμνη αίματος δεν σταματούσε, μέχρι που έγινε άσπρος σαν χαρτί και τελικά ξεψύχησε».

Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τους αστυνομικούς λίγη ώρα μετά τη δολοφονία των δύο αδελφών από τον 32χρονο αποτυπώνουν το μακελειό που ακολούθησε μετά την εισβολή του δράστη στο σπίτι όπου διέμενε η σύζυγός του

«Ζω μόνο για το εγγόνι»

Τραγικές φιγούρες οι γονείς των αδικοχαμένων παιδιών, οι οποίοι αναβίωσαν λεπτό προς λεπτό τη στιγμή του διπλού φονικού, μέσω των πολλών ερωτήσεων που δέχθηκαν κατά τη διάρκεια της κατάθεσής τους.

Μιλώντας στη Realnews, o Απόστολος Τσάπας ζητά δικαιοσύνη για τον άδικο χαμό των παιδιών του. «Ηρθα αντιμέτωπος με τον δολοφόνο των παιδιών μου. Αυτόν που μου στέρησε το φως μου. Δεν θέλω να ξέρω πως υπάρχει, ότι ζει… Την ώρα που αγκάλιαζα το δικό του παιδί, γιατί έτρεμε από τον φόβο, εκείνος σκότωνε τα δικά μου. Τον Γιώργο και την Κωνσταντίνα, που ήταν όλη μου η ζωή. Τώρα πια θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ζω και υπάρχω μόνο για το εγγόνι μου, το παιδί της Κωνσταντίνας. Για κανέναν άλλο λόγο», λέει ο άνθρωπος που εδώ και έναν χρόνο έχει αναλάβει την επιμέλεια του τριάμισι ετών παιδιού.

Μέσα σε λίγα λεπτά, ο 32χρονος αφαίρεσε τη ζωή δύο ανθρώπων

 

Ο κατηγορούμενος, ερωτηθείς από την πρόεδρο της έδρας αν δηλώνει αθώος ή ένοχος, όταν αναγνώστηκε η κατηγορία της διπλής ανθρωποκτονίας από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απάντησε: «Δεν την αποδέχομαι, γιατί δεν ήμουν ο εαυτός μου».

Εμφανώς, η υπερασπιστική του γραμμή στηρίζεται στο ότι έχει το ακαταλόγιστο των πράξεών του, εξαιτίας των ψυχιατρικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει, καθώς πάσχει από διαταραχή αντίληψης και σχιζοφρένεια. Ωστόσο, οι ειδικοί γιατροί-ψυχίατροι που εξέτασαν τον 31χρονο, τα πορίσματα των οποίων περιλαμβάνονται στη δικογραφία, αποφαίνονται στα συμπεράσματά τους ότι «δεν είχε σε καμία περίπτωση ακαταλόγιστο των πράξεών του», γεγονός πολύ σημαντικό για την εκδίκαση της υπόθεσης. Κάνουν λόγο, μάλιστα, για ολιγωρία στην εκτέλεση της ακούσιας νοσηλείας του δράστη, που μοιραία οδήγησε στο τραγικό αποτέλεσμα. Αλλωστε, στη δικογραφία περιγράφονται πολλά περιστατικά απειλών και ενδοοικογενειακής βίας εναντίον της Κωνσταντίνας Τσάπα. 

Η Κωνσταντίνα Τσάπα, χτυπημένη από τον σύζυγό της και δολοφόνο της, 4 ημέρες πριν από τον χαμό της

Οι δικηγόροι της οικογένειας Τσάπα, Ανθούλα Ανάσογλου και Τριαντάφυλλος Εμμανουηλίδης, δηλώνουν ότι τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσει η Δικαιοσύνη. «Από το ίδιο χέρι, από το ίδιο μαχαίρι, πλημμύρισε με αίμα το πατρικό σπίτι και των δύο παιδιών. Ο δράστης, σύζυγος της θανούσης, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση δε δίστασε να αφαιρέσει δύο ζωές και να επιχειρήσει να σκοτώσει και τη μάνα των δύο παιδιών, τη γιαγιά. Ο ίδιος προσπαθεί τώρα να πείσει ότι δεν θυμάται, δεν κατάλαβε και δεν συνειδητοποίησε τι έκανε. Ομως, λέει ψέματα. Είχε πλήρη συνείδηση των πράξεών του και είναι η ώρα να αντιμετωπίσει τις συνέπειες. Το έγκλημα ήταν προμελετημένο», καταλήγουν.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ