Από σπάνια πάθηση “έφυγε” ο 7χρονος

Από σπάνια πάθηση “έφυγε” ο 7χρονος

Όπως ανακοίνωσε το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, η σπάνια καρδιολογική πάθηση του 7χρονου Ελληνόπουλου που κατέληξε πριν από μερικές ημέρες σε κλινική της Ελβετίας δεν ήταν δυνατόν να αντιμετωπισθεί στην Ελλάδα.

Το Ωνάσειο, απάντησε στην καταγγελία του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες, καθώς και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τις ευθύνες των αρμοδίων αναφορικά με την περίπτωση του 7χρόνου που κατέληξε.

Όπως αναφέρει, «λόγω της σπανιότητας της πάθησης το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο χορήγησε στην οικογένεια τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να μεταβεί το παιδί σε ειδικό κέντρο της αλλοδαπής με δαπάνες του οικείου ασφαλιστικού φορέα» αναφέρει η διοίκηση του Ωνασείου.

Παράλληλα επισημαίνει ότι «το Ωνάσειο είχε θέσει στη διάθεση του παιδοκαρδιοχειρουργού κ. Καλαγκός, ο οποίος ήταν επιλογή των γονέων, τις εγκαταστάσεις και το προσωπικό του για τη διεξαγωγή της επέμβασης, η οποία όμως δεν κατέστη δυνατή λόγω έλλειψης τράπεζας ανθρώπινων ομοιομοσχευμάτων στην Ελλάδα».

Το Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, η διοίκηση του Ωνασείου αναφέρει πως από τον Οκτώβριο 2011 οπότε και ανεστάλη η λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Μονάδας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» καλύπτει τα περιστατικά που παραπέμπονται από αυτό, ανεξαρτήτως αν είναι ασφαλισμένα ή ανασφάλιστα, χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση των γονέων.

Τέλος, «το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο εκφράζει τη θλίψη του για το περιεχόμενο των ανωτέρω ανακοινώσεων που με αφορμή την ατυχή κατάληξη βαρύτατα πασχόντων μικρών ασθενών, προσβάλλουν το έργο και την προσφορά του Ω.Κ.Κ. και των ιατρών του και προκαλούν αναιτιολόγητα ανησυχία στους γονείς των ασθενών και στην κοινή γνώμη».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ