Από επαγγελματίες εκτελεστές το καρτέρι στον γιατρό

Πληρωμένο συμβόλαιο που εκτελέστηκε από επαγγελματίες εκτελεστές με στόχο τον «παραδειγματισμό» του θύματος χαρακτηρίζουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής τη μαφιόζικη επίθεση κατά του διευθυντή της Νεφρολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας.

Το περιστατικό

Ο 65χρονος νεφρολόγος Χρήστος Ιατρού μίλησε στους αστυνομικούς και περιέγραψε τα όσα έζησε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης όταν άγνωστοι τον πυροβόλησαν στα πόδια:

«Είχα φύγει από το νοσοκομείο και πήγαινα στο σπίτι μου στην Αγία Παρασκευή. Ακολούθησα την ίδια διαδρομή που ακολουθώ κάθε μέρα μετά τη δουλειά. Δεν κατάλαβα να με ακολουθεί κανείς. Είχα πάρει την οδό Πέτρου Ράλλη και έστριψα αριστερά για να βγω στην εθνική οδό. Βρισκόμουν με το αυτοκίνητο στον παράδρομο, στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας. Είχε πολλή κίνηση. Κινούμασταν με χαμηλή ταχύτητα. Λίγο πριν βγω στην Εθνική, είδα μια μοτοσικλέτα να φτάνει δίπλα μου στην πλευρά του συνοδηγού. Απ’ ό,τι μπόρεσα να διακρίνω είχε δύο επιβάτες που φορούσαν κράνη. Ξαφνικά άκουσα ισχυρούς κρότους. Κατάλαβα ότι ήταν πυροβολισμοί. Είδα το τζάμι του συνοδηγού να σπάει. Ενιωσα καψίματα και δυνατό πόνο στο δεξί μου πόδι. Μετά προσπάθησα να επικοινωνήσω με την Αστυνομία και την οικογένειά μου».

Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας τον ρώτησαν αν είχε διαφορές με οποιονδήποτε που θα μπορούσε να του κάνει κάτι τέτοιο. «Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε. Δεν ξέρω για ποιον λόγο έγινε αυτό. Δεν έχω διαφορές με κανέναν. Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον να θέλει να μου κάνει κακό», απάντησε.

Φάνηκαν στις κάμερες

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση περιμένουν να πάρει εξιτήριο από το Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται μετά τη χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση μίας εκ των τεσσάρων βολίδων που τον είχαν πλήξει στο δεξί μηρό, προκειμένου να έρθουν ξανά σε επαφή μαζί του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία έχει εντοπίσει τις κινήσεις της μοτοσικλέτας των δραστών από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας. Ωστόσο, οι εικόνες, εξαιτίας της παλαιότητας των μηχανημάτων καταγραφής, είναι θολές και όχι ιδιαίτερα αξιοποιήσιμες για να δώσουν ώθηση στις έρευνες. Αλλωστε οι εκτελεστές είχαν φροντίσει να φοράνε κράνη και έτσι είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπιστούν χαρακτηριστικά προσώπου. Αυτό που θα μπορούσε να βρεθεί είναι οι πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων, αν φυσικά δεν ήταν πλαστές.

Το οπτικό υλικό, όμως, είναι ικανό για να γίνει μια χαρτογράφηση της διαδρομής που ακολούθησαν, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό και άλλου παρόμοιου υλικού, ίσως ευκρινέστερου, από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων ή επιχειρήσεων στη διαδρομή από το νοσοκομείο έως τα σημεία της επίθεσης και της μετέπειτα διαφυγής των δραστών. Παράλληλα, οι αστυνομικοί έχουν προβεί στις απαιτούμενες διαδικασίες άρσης απορρήτου των επικοινωνιών για τη «σάρωσή» τους στη συγκεκριμένη περιοχή της επίθεσης.

Κίνητρα

Οι Αρχές προς το παρόν δεν έχουν εντοπίσει τα ακριβή κίνητρα της επίθεσης. Σε αυτό που έχουν καταλήξει είναι ότι οι «μισθωμένοι» επαγγελματίες εκτέλεσαν συμβόλαιο παραδειγματισμού και όχι εξόντωσης του γιατρού, κάτι που θα μπορούσαν να είχαν κάνει με σχετική ευκολία. Οι κρανοφόροι πυροβόλησαν πέντε φορές με πιστόλι των 9 χιλιοστών, με τέσσερις από τις βολίδες να πλήττουν στο δεξί μηρό το θύμα, το οποίο έφερε τρία διαμπερή τραύματα και ένα «τυφλό».

Στελέχη της Ασφάλειας που ασχολούνται με την υπόθεση εξετάζουν -μεταξύ άλλων- το ενδεχόμενο η επίθεση να σχετίζεται με τη θητεία του 65χρονου στην προεδρία του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ. Το Συμβούλιο γνωματεύει για θεραπείες που δεν είναι ευρέως διαδεδομένες ή την αναγκαιότητα μετακίνησης ασφαλισμένων στο εξωτερικό. Ετσι, εξετάζεται το κατά πόσο μπορεί ο πρόεδρος, ο οποίος περιγράφεται ως εξαιρετικός στη δουλειά του, να δυσαρέστησε κάποιους με αποφάσεις που σχετίζονται -μεταξύ άλλων- με το ποιοι ασθενείς πρέπει να παραπεμφθούν σε κλινικές ξένων χωρών και ποιοι όχι.

Ένα άλλο σενάριο που ερευνάται είναι ο γιατρός να έχει αρνηθεί τη χορήγηση βεβαιώσεων και πιστοποιητικών νεφροπάθειας σε κρατούμενους των φυλακών Κορυδαλλού, οι οποίοι θα τα χρησιμοποιούσαν είτε για να μεταφερθούν στο νοσοκομείο των φυλακών είτε για να νοσηλεύονται συχνά στο νοσοκομείο προκειμένου να καταστρώσουν σχέδιο απόδρασης. Σε μία πρώτη προσέγγιση των αστυνομικών, πάντως, το θύμα της επίθεσης απάντησε πως δεν είχε καμία επαφή με ποινικούς κρατουμένους και δεν είχε δεχθεί σχετικές πιέσεις.

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

 

Δείτε επίσης:

Πού στρέφονται οι έρευνες για την επίθεση στον διοικητή του νοσοκομείου της Νίκαιας

Πυροβόλησαν τον διοικητή του Νοσοκομείου της Νίκαιας – ΤΩΡΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ