Απέκλεισαν την είσοδο του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων

Σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, που βρίσκεται επί της οδού Σταδίου, πραγματοποιούν από το πρωί εργαζόμενοι του Δημοσίου Τομέα.

Οι εργαζόμενοι αντιτίθενται στο σχέδιο της κυβέρνησης που αφορά συγχώνευση των ταμείων του δημοσίου με το ΙΚΑ, στο πλαίσιο του σχεδίου του ενός ταμείου που προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης.

Στη συγκέντρωση βρίσκεται και η ΑΔΕΔΥ, η οποία στηρίζει τη διαμαρτυρία των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα που έχουν αναρτήσει πανό στο κτίριο.

Η συγχώνευση των ταμείων των δημοσίων υπαλλήλων θα επιφέρει “ξαφνικό θάνατο”, υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι και ζητούν από την κυβέρνηση να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που διαλύει, όπως αναφέρουν, την κοινωνική ασφάλιση, να προχωρήσει άμεσα στην ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων και να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για εφαρμογή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος ή συντελεστή βιωσιμότητας.

Η ΑΔΕΔΥ υπενθυμίζει ότι τα ταμεία των δημοσίων υπαλλήλων στηρίζονται αποκλειστικά στις εισφορές των υπαλλήλων ύψους 9%, επί των αποδοχών τους και ότι το σχέδιο αυτό έρχεται να ολοκληρώσει την απαξίωση των ταμείων με ευθύνη και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τη δρομολόγηση κατ’ ουσίαν κατάργησής τους.

*φωτογραφία αρχείου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου: Ανοχύρωτο το Καστελόριζο – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.