Απειλείται από κατολισθήσεις η Πλάκα Καλαβρύτων

Την κήρυξη του Δημοτικού Διαμερίσματος Πλάκας Καλαβρύτων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, θα ζητήσουν από τα αρμόδια υπουργεία ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς.

Από χθες σήμανε συναγερμός στις αρχές της Αχαΐας, καθώς εκδηλώθηκαν επικίνδυνα κατολισθητικά φαινόμενα που απειλούν το χωρίο Πλάκα – Μορόχαβα Κλειτορίας, μάλιστα εξετάστηκε και το ενδεχόμενο εκκένωσης του, για την ασφάλεια των κατοίκων, κάτι που δεν συνέβη καθώς δεν υπήρχαν ιδιαίτεροι λόγοι ανησυχίας, δεδομένης της εξέλιξης του φαινομένου.

Στην περιοχή σήμερα το πρωί, μετά από εντολή Λαφαζάνη βρέθηκε κλιμάκιο Γεωλόγων από την Αθήνα, όπου και πραγματοποίησε αυτοψία.

«Κύριο μέλημα μας είναι να προστατεύσουμε τις ανθρώπινες ζωές και τις περιουσίες των κατοίκων» δήλωσε στο patratora.gr, o Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας για να προσθέσει πως «τις επόμενες ώρες θα κηρύξουμε σε έκτακτη ανάγκη το Δημοτικό Διαμέρισμα Πλάκας, καθώς το κατολισθητικό φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και βρίσκεται ακριβώς πάνω από το χωριό».

Στην περιοχή από χθες εκτός από τους Γεωλόγους και υπαλλήλους των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, βρίσκονται μηχανήματα τα οποία απομακρύνουν τις λάσπες και τα φερτά υλικά.

Πηγή: http://patratora.gr/

 

Διαβάστε επίσης

«Βενετία» η παραλιακή οδός του Ρίου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ευρυτανία – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ