Απατεώνες απέσπασαν από επιχειρηματία 445.000 δολάρια σε κρυπτονομίσματα

Απατεώνες έβαλαν στο στόχαστρό τους επιχειρηματία στη Βόρεια Ελλάδα και κατάφεραν να του αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό, σε κρυπτονομίσματα, με το πρόσχημα της αγοράς ακινήτου μεγάλης εμπορικής αξίας.

Την υπόθεση κατάφερε να εξιχνιάσει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, έπειτα από σχετική καταγγελία που έκανε ο ιδιοκτήτης εταιρείας διαχείρισης ακινήτων, και προχώρησε στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, λίγο πριν μπουν σε αεροπλάνο και “εξαφανιστούν” από τη χώρα μας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα, για εγκληματική οργάνωση και ηλεκτρονική απάτη.

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι έρευνες σε συνεργασία και με αρχές του εξωτερικού για τον εντοπισμό ενός ακόμη ατόμου, ο οποίος κατοικεί εκτός Ελλάδας. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν από το θύμα κρυπτονομίσματα, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 445.583 δολάρια ΗΠΑ, σύμφωνα με την τρέχουσα ισοτιμία.

Πώς οι δράστες έστησαν την παγίδα στον επιχειρηματία

Όπως κατήγγειλε ο ιδιοκτήτης εταιρείας διαχείρισης ακινήτων, οι δράστες είχαν έρθει σε επαφή μαζί του με το πρόσχημα της αγοράς ακινήτου μεγάλης εμπορικής αξίας. Σε συνάντηση που είχε με δύο εξ’ αυτών την Τρίτη, προκειμένου να γίνουν οι προετοιμασίες της διαδικασίας μεταβίβασης του ακινήτου, κατάφεραν να του αποσπάσουν κρυπτονομίσματα η αξία των οποίων, σύμφωνα με την τρέχουσα ισοτιμία, ξεπερνά τα 445.583 δολάρια ΗΠΑ.

Έπειτα από ανάλυση και αξιοποίηση των στοιχείων της υπόθεσης και κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί, πριν επιβιβαστούν σε αεροπλάνο με προορισμό χώρα του εξωτερικού.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, διάφορα έγγραφα και λοιπά αντικείμενα, ενώ από την επιτόπια έρευνα στα κινητά τηλέφωνα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των δραστών στη διερευνώμενη υπόθεση.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή, ενώ η ροή των κρυπτονομισμάτων διερευνάται σε συνεργασία με τη EUROPOL.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ