Πενγκ Σουάι: Η Κινέζα σταρ του τένις κατηγορεί τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για σεξουαλική επίθεση

Η Κινέζα σταρ του τένις Πενγκ Σουάι κατηγόρησε δημόσια έναν συνταξιούχο πολιτικό για σεξουαλική επίθεση.

Σε μια ανάρτηση στον κινεζικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo, η Πενγκ είπε ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ζανγκ Γκάολι, την είχε «αναγκάσει» να έχει σεξουαλικές σχέσεις μαζί του.

Είναι η πρώτη φορά που διατυπώνεται τέτοιος ισχυρισμός εναντίον ενός τόσο υψηλόβαθμου πολιτικού στελέχους στην Κίνα.

Ο κ. Zhang δεν έχει απαντήσει στους ισχυρισμούς της. Η ανάρτηση έκτοτε διαγράφηκε από το διαδίκτυο της Κίνας.

Οι αναζητήσεις για την Peng – πρώην νούμερο ένα στην κατάταξη στο διπλό – φαίνεται επίσης να έχουν περιοριστεί.

Ο 75χρονος Ζανγκ διετέλεσε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κίνας μεταξύ 2013 και 2018 και ήταν στενός σύμμαχος του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ.

«Ξέρω ότι κάποιος με το δικό σου κύρος, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Zhang Gaoli, θα πεις ότι δεν φοβάσαι», έγραψε η Peng στην ανάρτησή της, «αλλά ακόμα κι αν είναι απλώς να χτυπήσω μια πέτρα με ένα βότσαλο, θα πω την αλήθεια για σένα».

Είπε ότι την είχε αναγκάσει σε σεξουαλικές πράξεις για πρώτη φορά όταν επισκέφτηκε το σπίτι του για να παίξει τένις. «Εκείνο το απόγευμα δεν έδωσα τη συγκατάθεσή μου και δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω», έγραψε. «Με έφερες σπίτι σου και με ανάγκασες να έχουμε σχέσεις».

Η Peng, 35 ετών, αναγνώρισε ότι δεν θα ήταν σε θέση να παράσχει αποδείξεις για να στηρίξει τους ισχυρισμούς της.

«Δεν έχω αποδείξεις, και ήταν αδύνατο να κρατήσω κάποιο στοιχείο… Πάντα φοβόσουν ότι θα έφερνα κάτι σαν μαγνητόφωνο, για να ηχογραφήσω στοιχεία ή κάτι τέτοιο… Δεν υπάρχει ηχογράφηση, ούτε εγγραφή βίντεο, μόνο η παραμορφωμένη αλλά πολύ πραγματική εμπειρία μου».

Πηγή: BBC

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ