Τι οδήγησε στο τελεσίγραφο του Μητροπολίτη Μυτιλήνης – Ο θετικός ιερέας, η λειτουργία και οι αρνητές

Αίσθηση έχει προκαλέσει το τελεσίγραφο που έστειλε ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης προς τους ιερείς, οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν. Σύμφωνα με επιστολή του κκ Ιακώβου, οι ιερείς έχουν διορία μίας εβδομάδας να κάνουν έστω την πρώτη δόση του εμβολίου, αλλιώς θα τεθούν σε αργία, η οποία θα συνοδεύεται και από στέρηση του μισθού τους.

Η πρωτοβουλία αυτή, μόνη τυχαία απ’ ότι φαίνεται δεν είναι. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, επικαλούμενη σχετικές πληροφορίες, στις 26 Οκτωβρίου -ανήμερα της γιορτής του Αγίου Δημητρίου- ένας ιερέας που είχε νοσήσει με κορονοϊό τέλεσε κανονικά τη Θεία Λειτουργία, στον ομώνυμο ναό της ενορίας του, προχωρώντας και στη μετάληψη πιστών.

Πλέον, βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για το εάν ο ιερέας γνώριζε ότι είχε νοσήσει, αφού δύο με τρεις ημέρες μετά εμφανίστηκαν πολλά κρούσματα στην ενορία του. Σημειώνεται, ότι στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας τον βοήθησαν στενοί συγγενείς του, οι οποίοι επίσης έχουν νοσήσει, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Επιπλέον, μεταξύ των 35 ιερέων που δεν έχουν εμβολιαστεί, υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι είναι αρνητές του κορονοϊού και προτρέπουν τους πιστούς να μην φοράνε μάσκες και να μην εισέρχονται στους ναούς με αυτές, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ