Απαγωγή ανήλικης στη Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική πρόταση για παραπομπή σε δίκη της 33χρονης

Την παραπομπή της 33χρονης κατηγορουμένης σε δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, προτείνει η εισαγγελέας Πρωτοδικών στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για την υπόθεση της απαγωγής του 10χρονου κοριτσιού, στη Θεσσαλονίκη, τον περασμένο Ιούνιο.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κατηγορούμενη χορήγησε ναρκωτικές ουσίες στην ανήλικη και στη συνέχεια την κακοποίησε σεξουαλικά, πριν την αφήσει ελεύθερη ύστερα από δύο 24ωρα παράνομης κράτησης. Κατά την πολύμηνη έρευνα της ανακρίτριας δεν προέκυψε η εμπλοκή άλλων προσώπων στην υπόθεση ούτε βρέθηκε πορνογραφικό υλικό στην κατοχής της 33χρονης.

Η κατηγορούμενη παραμένει προσωρινά κρατούμενη στις φυλακές, ενώ για την παραπομπή της σε δίκη θα αποφανθεί με βούλευμα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος της 33χρονης ασκήθηκε ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου με σκοπό τη μεταχείρισή του σε ανήθικες πράξεις, βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο (σε βαθμό κακουργήματος), όπως επίσης για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών (σε βαθμό πλημμελήματος).

Η υπόθεση απαγωγής της 10χρονης είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Το μεσημέρι της 11ης Ιουνίου, η μητέρα της Μ. μετέβη στο Τ.Α. Τούμπας και δήλωσε την εξαφάνισή της. Έπειτα από εκτεταμένες έρευνες των αστυνομικών Αρχών, προέκυψε ότι η ανήλικη είχε γίνει αντιληπτή από τους συμμαθητές της να συναντά άγνωστη γυναίκα σε σημείο κοντά στο σχολείο της και έφυγε μαζί της προς άγνωστη κατεύθυνση. Ταυτόχρονα ενεργοποιήθηκε η διαδικασία Amber Alert και δημοσιεύθηκαν σε Μέσα Ενημέρωσης η φωτογραφία και τα στοιχεία της ανήλικης, προκειμένου να γνωστοποιηθεί στους πολίτες η εξαφάνισή της και να συγκεντρωθούν πληροφορίες για την τύχη της.

Το κορίτσι εντοπίστηκε έπειτα από δύο ημέρες να περιφέρεται στη συμβολή των οδών Καθηγητού Ρωσσίδου και Θεμιστοκλή Σοφούλη στην Καλαμαριά. Πολίτες την αναγνώρισαν και άμεσα ειδοποίησαν αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών και των αυτοπτών μαρτύρων, το κορίτσι ήταν σε προφανή σύγχυση, μη γνωρίζοντας ούτε τι μέρα είναι, ούτε πού βρίσκεται. Ήταν σωματικά εξουθενωμένη και υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, ενώ μεταφέρθηκε στη Γ’ Παιδιατρική Κλινική του Ιπποκρατείου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για τις πρώτες βοήθειες.

Η 33χρονη, τελικά, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην παραλία της Κατερίνης, όπου είχε διαφύγει προκειμένου να μην συλληφθεί. Νωρίτερα είχε αφήσει ελεύθερο το κοριτσάκι στο δρόμο και είχε προλάβει να καταστρέψει το laptop της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ