Αντιδράσεις για τα πεταμένα ρούχα που προορίζονταν για βοήθεια στην Τουρκία – Η απάντηση του Πατούλη

Τον γύρο του Διαδικτύου έκανε η ανάρτηση του φωτογράφου Γιώργου Μουτάφη με στιγμιότυπο από τον χώρο της Περιφέρειας Αττικής όπου συγκεντρώνονται ρούχα, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία.

Οι εικόνες δείχνουν πλήθος ρούχων να βρίσκονται στο έδαφος. “Για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας. Έτσι καταλήγει η βοήθεια του κόσμου” έγραψε στην ανάρτησή του ο φωτογράφος και κινηματογραφιστής Γιώργος Μουτάφης, παραθέτοντας σχετικό υλικό.

Η ανάρτηση του Γιώργου Μουτάφη

Η απάντηση του Γιώργου Πατούλη

Ο περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε σε συνέντευξή του στο Mega, «Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η αποστολή των 50 φορτηγών της Περιφέρειας, και σε λίγο θα βρίσκεται στην Τουρκία. Αυτό στο οποίο αναφέρεστε, είναι ότι χιλιάδες τόνοι μετά την πρόσκληση που κάναμε στους δήμους, έρχονται και κάθε ημέρα. Εκατοντάδες συνάνθρωποί μας και εργαζόμενοι της Περιφέρειας κατηγοριοποιούν όλες αυτές τις χιλιάδες τόνους ρούχων».

«Υπήρχαν πολλοί εθελοντές που βοήθησαν ας αυτή την αποστολή για να φύγει την Κυριακή το πρωί, προκειμένου να γίνει η διαλογή των ρούχων. Τα ρούχα που ήταν ακατάλληλα και φθαρμένα, πάνε για ανακύκλωση. Την προηγούμενη ημέρα ήταν εκεί τα ρούχα για να τα πάρει η ανακύκλωση, και επειδή δεν υπήρχε κάποιος να ανοίξει την Κυριακή την αποθήκη, μετά το τέλος της διαλογής, είδαμε αυτή την εικόνα» διευκρίνισε.

«Ήταν για την ανακύκλωση. Εγώ δεν είδα πάνες και γάλατα. Κάποια εξ αυτών, δεν ξέρω τι ώρα τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες, είναι αυτά που αφήνουν οι συμπολίτες μας ή οργανισμοί για να τα πάρουν στο εσωτερικό και να πάνε στη διαλογή», συμπλήρωσε.

Η αντίδραση της Ρένας Δούρου

Η Ρένα Δούρου, έκανε λόγο για «αδιάψευστο μάρτυρα της εγκατάλειψης της αναγνωρισμένης από το Συμβούλιο της Ευρώπης καλής πρακτικής που εμείς δημιουργήσαμε στην Περιφέρεια Αττικής το 2016 και βοήθησε από πρόσφυγες / μετανάστες ως χιλιάδες πολίτες στην Αττική και σε όλη τη χώρα».

Η απάντηση της Περιφέρειας

Η Περιφέρεια, από την πλευρά της, ανέφερε σπως στην φωτογραφία αποτυπώνεται ποσότητα ρούχων που ήταν σε κακή κατάσταση και φθαρμένα, και για τον λόγο αυτό δεν μπορούν να αποσταλούν ως βοήθεια, αλλά θα πήγαιναν για ανακύκλωση.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ