Άνω Πατήσια: «Αδιανόητο να μας πετούν στον δρόμο με τέτοιο τρόπο» – Ο «Γολγοθάς» της γυναίκας που της κάνουν έξωση

Δραματικά είναι τα όσα εκτυλίχθηκαν στα Άνω Πατήσια με τη γυναίκα που απειλούσε να πέσει στο κενό επειδή της έκαναν έξωση για χρέη κοινοχρήστων ύψους 880 ευρώ. Οι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα για να μπουν στο διαμέρισμα, η γυναίκα και η κόρη της αντιστάθηκαν, ενώ στο σημείο έσπευσαν ψυχολόγος και ειδικός διαπραγματευτής.

Έξω από την πολυκατοικία επικράτησε ένταση, καθώς συγκεντρώθηκαν κάτοικοι για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια και να εμποδίσουν την έξωση. Είναι η δεύτερη φορά που προσπαθούν να της κάνουν έξωση.

Η κυρία Δήμητρα, μητέρα δύο παιδιών,  μίλησε για την περιπέτειά της στον ALPHA και είπε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς είναι η δεύτερη φορά που προσπαθούν να μας κάνουν έξωση, αλλά αυτή είναι πιο βίαιη από την πρώτη. Υπάρχει μία οφειλή 880 ευρώ σε κοινόχρηστα. Κατά τον κορονοϊό, όταν άρχισαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, σχεδόν εν κρυπτώ έγινε και ο δικός μου πλειστηριασμός. Το έμαθα αφού είχε γίνει. Άσκησα αίτημα για ανακοπή, ακόμα είμαι σε δικαστικό αγώνα. Είναι αδιανόητο να πετούν μια μητέρα με δύο παιδιά στον δρόμο για τέτοιου τύπου οφειλή. Συνεχίζω με νύχια και με δόντια, με προσωπικό κόπο και με δαπάνες τον δικαστικό αγώνα».

Σύμφωνα με την ίδια, «τρεις ημέρες πριν από τη λήξη για την εκτέλεση των εξώσεων λόγω… Αυγούστου ήρθαν από τις 7 το πρωί, έβαλαν τρυπάνια κατευθείαν, αντισταθήκαμε με την κόρη μου που ήμασταν μέσα. Το χειρότερο δεν είναι ο βίαιος τρόπος που έγινε η έξωση. Είναι ότι έσπασαν την πόρτα 4 αστυνομικοί, οι τρεις εκ των οποίων ήταν με πολιτικά και τους δύο τους γνωρίζω».

Όπως είπε η κυρία Δήμητρα, «το επόμενο βήμα είναι να καταθέσω έφεση κατά της απόφασης. Έχει λάβει και ποινική τροπή η υπόθεση».

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως πριν από περίπου 10 μήνες. Τότε η κυρία Δήμητρα μιλώντας στην εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» στο OPEN είχε δηλώσει ότι «προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ. Υπήρχε μια διένεξη με τη διαχείριση για κάποιες ζημιές κλπ και μια Επιτροπή Διαχείρισης της πολυκατοικίας και ένας δικηγόρος κίνησαν νομικές διαδικασίες για τη δική μου εξόντωση, οικονομική και ψυχολογική».

Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την κοινοποίηση της κατασχετήριας έκθεσης το 2020, ο δικηγόρος ήταν σε επικοινωνία με τη διαχείριση και είχε «συνάψει» άτυπη προφορική συμφωνία. Ωστόσο, αυτή δεν προχώρησε ποτέ καθώς ο νομικός υπέστη έμφραγμα -με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει η διαδικασία.

Έτσι, το σπίτι της γυναίκας στα Πατήσια βγήκε σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό και, μάλιστα, αποκτήθηκε από έναν ενδιαφερόμενο που υπήρξε -σε τιμή εκκίνησης. Από τότε ξεκίνησε και ο δικαστικός «Γολγοθάς» της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ