Νέες πληροφορίες για το επεισόδιο με πυροβολισμούς, που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (16/05) στα Άνω Λιόσια βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καθώς όπως φαίνεται, ο στόχος του μαφιόζικου χτυπήματος είναι ένας 42χρονος, γνωστός με το ψευδώνυμο «μπόντι μπίλντερ», ο οποίος φέρεται το τελευταίο διάστημα να «συνεργαζόταν» με την ρωσόφωνη μαφία και να έχει κόντρα με μέλη της Greek Mafia.
Όπως έγραψε το enikos.gr, δύο άτομα που επέβαιναν σε μία μηχανή, πυροβόλησαν με καλάσνικοφ σε βάρος ενός αυτοκινήτου, το οποίο βρισκόταν έξω από ένα βενζινάδικο, και στο οποίο επέβαινε ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου καυσίμων. Από τους πυροβολισμούς δεν τραυματίστηκε ο άνδρας, καθώς το αυτοκίνητο ήταν θωρακισμένο. Το θύμα μετέβη σε άλλο βενζινάδικο που διατηρεί στην Μεταμόρφωση, όπου τηλεφώνησε στην αστυνομία.
Όπως μεταδίδει το doxthi.gr, παρά την αρχική επικοινωνία, δεν εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας και δεν ανταποκρινόταν στις κλήσεις. Λίγο αργότερα, κατά πληροφορίες, οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν ότι ήταν καλά στην υγεία του.
Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν ότι το θύμα της επίθεσης έχει απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για υποθέσεις που σχετίζονται με την Greek Mafia.
«Ήταν τρομακτικό»
«Περπατούσαμε στον δρόμο και ξαφνικά ακούσαμε πυροβολισμούς. Είδαμε μια μηχανή με 2 άτομα να πυροβολεί σε ένα αυτοκίνητο πολλές φορές. Φοβηθήκαμε πολύ και αρχίσαμε να τρέχουμε. Ήταν τρομακτικό», λέει για το επεισόδιο, μια 14χρονη κοπέλα, που βάδιζε αμέριμνη στο δρόμο με τρία ακόμα ανήλικα κορίτσια και αγόρια – όταν οι δυο δράστες που επέβαιναν στη μηχανή στόχευαν στο αυτοκίνητο του 42χρονου Γ.Λ στα Άνω Λιόσια.
Μπροστά στα μάτια τους εκτυλίσσονταν εικόνες αστυνομικής ταινίας, ενώ οι κάλυκες από το καλάσνικοφ, «σφύριζαν» λίγα μέτρα πιο μακριά.
Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο 42χρονος στους αστυνομικούς, είχε μόλις φύγει από την επιχείρηση που διατηρεί στην οδό Οδυσσέα Ελύτη και βρισκόταν μέσα στο όχημά του, όταν αντιλήφθηκε πως τον ακολουθούσε μοτοσικλέτα. Ένας από τους δύο επιβάτες άρχισε να πυροβολεί με καλάσνικοφ, «γαζώνοντας» το αυτοκίνητο.
Ποιος είναι ο 42χρονος «μπόντι μπίλντερ»
Θύμα της επίθεσης είναι ο 42χρονος Γ.Λ. επονομαζόμενος «μπόντι μπίλντερ». Ο άνδρας είχε συλληφθεί, κατηγορηθεί και αθωωθεί για τις δολοφονίες του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ και του μποξέρ Χ. Κοντογιώργη, επονομαζόμενου «Ντέρτι Χάρι» και είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Οκτώβριο.
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών εξετάζουν αν πρόκειται ένα χτύπημα-απάντηση στην πρόσφατη εκτέλεση του Γιώργου Μοσχούρη (επονομαζόμενου και «θαμνάκια») στο Χαλάνδρι στα τέλη Απριλίου, ως αντίποινα.
Το θύμα φέρεται να είχε εισέλθει λίγους μήνες πριν από την εκτέλεση του, στον χώρο του λαθρεμπορίου τσιγάρων, στον οποίο κυριαρχεί η Ρωσόφωνη Μαφία. Ο 42χρονος φέρεται να είχε μπει στο «κάδρο» καθώς φέρεται να είχε διαμάχη μαζί του.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ο 42χρονος φέρεται να είχε ενταχθεί στην ομάδα του Ουκρανού «Έντνικ», που διευθύνει εγκληματική οργάνωση από το Ντουμπάι.
Τέλος, το όνομα του 42χρονου βρίσκεται στη δικογραφία του ελληνικού FBI που σχηματίστηκε στις 5 Μαρτίου 2025 για την εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας φέρονται να εμπλέκονται:
Σε εκβιάσεις, αρπαγές, εκρήξεις, εμπρησμούς, σωματικές βλάβες και απειλές στο πλαίσιο της διαμάχης τους με άλλες Εγκληματικές Οργανώσεις, με το ίδιο παράνομο αντικείμενο.
Στην εκβίαση ιδιοκτητών καταστημάτων με το πρόσχημα παροχής «προστασίας».
Στη διευθέτηση διαφορών, οφειλών κ.λπ. μεταξύ πολιτών με τη χρήση ή την απειλή βίας.
Σε ξυλοδαρμούς κρατουμένων (αντιπάλων) στο Κ.Κ. Κορυδαλλού.
Στην πραγματοποίηση ανθρωποκτονιών («συμβολαίων θανάτου»).
Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν πάνω από 30 κάλυκες, ενώ η ΕΛΑΣ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.