Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Ηλεία – Oι φλόγες “γλείφουν” σπίτια στα Άγναντα, τραυματίστηκε και δεύτερος πυροσβέστης

Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει η φωτιά που μαίνεται στην Ηλεία. Το πύρινο μέτωπο κινείται ανεξέλεγκτο και οι φλόγες “γλείφουν” τα πρώτα σπίτια στα Άγναντα.

Οι άνεμοι που πνέουν στον ορεινό οικισμό είναι ισχυροί με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Αργά το μεσημέρι, όπως αναφέρει το patrisnews, εκδηλώθηκε και ένα δεύτερο πύρινο μέτωπο στον οικισμό Λουκά, όπου επίσης η φωτιά βρίσκεται μια ανάσα από τα σπίτια.

Η κατάσταση στα Άγναντα είναι εξαιρετικά δύσκολη, όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα. Οι κάτοικοι τόσο στα Άγναντα όσο και στον Λουκά είναι τρομοκρατημένοι, ενώ αρκετοί απ’ αυτούς βοηθούν τους πυροσβέστες, με όποιο τρόπο μπορούν και δίνουν μάχη για να σώσουν τις περιουσίες τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί εντολή για εκκένωση των οικισμών, ωστόσο, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε επιφυλακή. Παράλληλα λεωφορεία του δήμου είναι έτοιμα να μεταφέρουν κατοίκους, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις. Συγκριμένα επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 21 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ήλιδας Βαγγέλης Χριστοφόρου ανέφερε ότι ζητήθηκε λεωφορείο για να απομακρύνει κατοίκους από τα Άγναντα, ενώ όπως τόνισε, γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όμως οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν την κατάσταση.

Τραυματίστηκε και δεύτερος πυροσβέστης

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, και ένας δεύτερος πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που μαίνεται στα Άγναντα.

Ο πυροσβέστης έχει χτυπήσει στο κεφάλι και έχει κληθεί ασθενοφόρο, για την διακομιδή του στο νοσοκομείο και την παροχή πρώτων βοηθειών.

Νωρίτερα, είχε τραυματιστεί ένας ακόμη πυροσβέστης στην ίδια φωτιά. Ο πυροσβέστης της 6ης ΕΜΑΚ διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” στην Πάτρα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρει εγκαύματα.

φωτιά στην Ηλεία

φωτιά στην Ηλεία

φωτιά στην Ηλεία

φωτιά στην Ηλεία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ