Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώθηκαν χωριά, θυελλώδεις άνεμοι 9 μποφόρ

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε κοντά στο χωριό Αμυγδαλιά της Καρύστου στη νότια Εύβοια, το μεσημέρι του Σαββάτου (4/11). Αυτή την ώρα η φωτιά καεί στο Όρος Πρινιά με τους ανέμους να φτάνουν τα 9 μποφόρ.

Όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα evima.gr ο αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Κελαϊδίτης, «η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη. Οι ισχυροί άνεμοι φτάνουν και τα 9 μποφόρ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προσεγγίσουν την περιοχή τα εναέρια μέσα».

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή καθιστούν τη φωτιά ιδιαίτερα επικίνδυνη. Στην Κάρυστο μεταφέρεται το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων της περιοχής καθώς η φωτιά κρίνεται ιδιαίτερα απειλητική.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, η φωτιά απειλεί κυρίως σπίτια και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Το χωριό Πρινιά ήδη έχει εκκενωθεί, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης και στο χωριό Αμυγδαλιά, καθώς προς τα εκεί κατευθύνεται το μέτωπο της φωτιάς, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι κάτοικοι που βρισκόταν στην περιοχή, ακούγοντας τις εκκλήσεις των Αρχών για να απομακρυνθούν, κατευθύνθηκαν κυρίως προς γειτονικές παραλίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε αποθήκες και στάβλους έξω από το χωριό Αμυγδαλιά.

Στο σημείο επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ τα εναέρια μέσα δεν μπορούν να επιχειρήσουν λόγω των θυελλωδών ανέμων, που πνέουν στην περιοχή.

Δείτε βίντεο από το evima με τους αστυνομικούς να καλούν τους κατοίκους να απομακρυνθούν από το χωριό Αμυγδαλιά:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ