Άνδρος: Συγκλονίζει ο 15χρονος που τραυματίστηκε από ταχύπλοο – «Γιατί μου έκοψαν το χέρι;»

Σε σοκ βρίσκεται ο φίλος του 15χρονου ο οποίος τραυματίστηκε από ταχύπλοο την ώρα που έκανε ψαροντούφεκο στην Άνδρο.

«Η μόνη σκέψη που θυμάμαι να κάνω, αφού βρεθήκαμε κάτω από το σκάφος, ήταν ποια στιγμή θα περάσει από πάνω μας η προπέλα να πεθάνουμε, δηλαδή ήταν πολύ τρομακτική η στιγμή», είπε ο 20χρονος μιλώντας στο STAR και πρόσθεσε:

«Εμείς ήμασταν σε μια απόσταση 15 – 20 μέτρα από την ακτή και ψαρεύαμε. Είχαμε τη σημαδούρα μας μαζί μας,  δεμένη πάνω στον Θοδωρή, σε μια απόσταση 10 μέτρων. Και ενώ ο Θοδωρής έδενε το ψάρι στο σώμα του και κοιτούσε τον βυθό άκουσα τη μηχανή του φουσκωτού και σήκωσα το κεφάλι μου και είδα ένα φουσκωτό να κατευθύνεται κατά πάνω μας με μεγάλη ταχύτητα και ήταν σε μια απόσταση 30 με 40 μέτρα», πρόσθεσε ο φίλος του 15χρονου.

Άρχισα να φωνάζω με όλη μου τη δύναμη και να κουνάω το δεξί μου χέρι στον αέρα. Δεν γίναμε αντιληπτοί από τον χειριστή του σκάφους. Συνέχισε να κατευθύνεται προς τα πάνω μας, δεν άλλαξε πορεία, ούτε μείωσε ταχύτητα και απευθείας έπιασα με το αριστερό μου χέρι το Θοδωρή, που δεν είχε καταλάβει ακόμα ότι έρχεται καταπάνω μας ένα σκάφος. Τον τράβηξα με όλη μου τη δύναμη προς τα δεξιά μου για να απομακρυνθούμε από το σημείο.

«Εφιαλτικά τα λεπτά που ακολούθησαν»

Τα λεπτά που ακολούθησαν, όπως είπε ο ψαροντουφεκάς, ήταν εφιαλτικά. Με όση δύναμη είχε προσπαθούσε να κρατήσει στην επιφάνεια της θάλασσας τον Θοδωρή που αιμορραγούσε. Ταυτόχρονα, έκανε σήμα στον χειριστή του σκάφους να τον βοηθήσει για να τον μεταφέρουν στη στεριά.

Ήμουν σοκαρισμένος, το μόνο που είπε ήταν «γιατί μου έκοψαν το χέρι».

Ο Θοδωρής, σοβαρά τραυματισμένος στο χέρι, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αργά το βράδυ με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας μεταφέρθηκε στην Αθήνα όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στο ΚΑΤ.

Σύμφωνα με το Star, οι γιατροί της μικροχειρουργικής άνω άκρου στο ΚΑΤ που χειρούργησαν τον 15χρονου θεωρούν τα επόμενα δύο 24ωρα κρίσιμα.

Και αυτό γιατί, ενώ η επέμβαση ήταν επιτυχημένη, χρειάζεται χρόνος ώστε να αρχίσει το χέρι του παιδιού να αιματώνεται. Η πρόσκρουση στην προπέλα του σκάφους είχε  σαν αποτέλεσμα να  τραυματιστούν ζωτικής σημασίας όργανα στο χέρι.

Τα χτυπήματα που φέρει από την προπέλα είναι κατά μήκος του αριστερού του χεριού. Για λίγα δευτερόλεπτα, αν δεν αντιδρούσε ακαριαία ο φίλος του, ενδεχομένως να είχε τραυματιστεί στο κεφάλι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ