«Αν δεν είχα πηδήξει από τον 2ο όροφο θα ήμουν μια Κυριακή» – Συγκλονίζει η 28χρονη που έπεσε θύμα κακοποίησης από τον σύντροφό της

Αν δεν είχα πηδήξει, θα ήμουν μία Κυριακή, λέει η 28χρονη που έπεσε από το μπαλκόνι 2ο ορόφου, προκειμένου να γλιτώσει από την μανία του συντρόφου της, σε πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας. Η υπόθεση κακοποίησης της 28χρονης είχε αποκαλυφθεί τον περασμένο Ιανουάριο, προκαλώντας ακόμη ένα σοκ στο πανελλήνιο. Η γυναίκα ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύντροφό της και προκειμένου να σώσει την ζωή της, πήδηξε από το μπαλκόνι του 2ου ορόφου. Στάθηκε τυχερή, καθώς «προσγειώθηκε» στον 1ο όροφο και δεν κατέληξε στο έδαφος.

Με αφορμή και την δολοφονία της Κυριακής έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, η 28χρονη σπάει την σιωπή της και ξεσπά εναντίον των αστυνομικών αρχών, λέγοντας πως ούτε στην δική της περίπτωση έκαναν το καθήκον τους.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η 28χρονη λέει ότι παραλίγο να πέσει θύμα γυναικοκτονίας και «αν δεν είχα την ψυχραιμία και το θάρρος να πηδήξω από τον 2ο όροφο, θα ήταν ξεκάθαρα γυναικοκτονία και δεν θα ήμουν εδώ να σας μιλάω».

«Για ακόμη μια φορά η αστυνομία δεν έκανε το καθήκον της, διότι ενώ ήρθε σε επαφή με τον δράστη έξω από το σπίτι του, δεν τον συνέλαβε, παρόλο που είδε ένα κορίτσι χτυπημένο βάναυσα και αιμόφυρτο, αλλά και θύμα κλοπής καθώς ο δράστης είχε κρατήσει στην κατοχή του και το κινητό μου τηλέφωνο. Δεν με αντιμετώπισαν όπως έπρεπε. Πέρα από το ότι καθυστέρησαν και δεν επίσπευσαν τις διαδικασίες που προβλεπόταν, ισχυρίστηκαν ότι είχαν κλήση για πτώση από όροφο και όχι για κακοποίηση. Με εμφανή τα σημάδια πάνω μου, τα σημάδια στραγγαλισμού, τα χτυπήματα στο πρόσωπό μου και το σώμα μου και τα σκισμένα ρούχα μου, δεν έγινε καμία ενέργεια. Ίσως όλα αυτά δεν ήταν αρκετά για να πειστούν, γι’ αυτό και δεν ενόχλησαν τον δράστη, ο οποίος είχε όλα τα προνόμια να τελειώσει αυτό που άρχισε, μιας και μέχρι σήμερα, τρεις μήνες μετά, συνεχίζει την ζωούλα του αμέριμνος σαν να μην έγινε ποτέ, τίποτα», λέει η 28χρονη γυναίκα, που έπεσε θύμα βάναυσης κακοποίησης από τον σύντροφό της.

Περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα, είπε πως «με τράβηξε μέσα στο σπίτι του, έκλεισε την πόρτα και εκεί έγινε ό,τι έγινε. Με ξυλοκόπησε, με κακοποίησε, πήγε να με στραγγαλίσει, μου έκανε ζημιά στο στόμα και αιμορραγούσα, ώστε να μην μπορώ να φωνάξω για βοήθεια». Όπως περιγράφει, ο δράστης της είπε ότι αν δεν κάνει αυτά που ήθελε εκείνος, «θα με σκοτώσει με το όπλο που είχε στην κατοχή του, στο σπίτι του. Μάλιστα, κρατούσε το κινητό του τραβώντας βίντεο», καταγγέλλει η 28χρονη.

Ήταν λύτρωση να πηδήξω από τον 2ο όροφο  

Η ίδια αναφέρει πως κατάφερε να προσγειωθεί στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου, της άνοιξαν να μπει μέσα στο σπίτι και τότε κατάφερε να καλέσει το 100. «Πήδηξα, όμως ήμουν πάρα πολύ τυχερή, είχα Άγιο που κατάφερα να προσγειωθώ στον 1ο όροφο και όχι κάτω. Αν και σε εκείνη την περίπτωση ήταν λύτρωση είτε πηδούσα κάτω είτε στον 1ο, ήταν λύτρωση από το να έμενα στα χέρια αυτού του κτήνους».

Η 28χρονη συγκλονίζει με τα όσα λέει για τις γυναίκες που πέφτουν θύματα κακοποίησης ή και δολοφονιών και για την ατιμωρησία των δραστών. «Ήμουν τυχερή, πρόλαβα να γλιτώσω από την σίγουρη δολοφονία μου. Όσες όμως δεν πρόλαβαν και δεν θα προλάβουν είναι γιατί οι δολοφόνοι δεν συλλαμβάνονται πριν να γίνουν δολοφόνοι. Συλλαμβάνονται όταν πλέον γίνουν και τότε είναι πάρα πολύ αργά. Σε όλες τις γυναικοκτονίες ακούμε πως ο δράστης είχε πόσες καταγγελίες σε βάρος του, πριν τελέσει τη δολοφονία. Γιατί πρέπει να θυσιάζονται τόσα κορίτσια για να υπάρξει παραδειγματισμός και τιμωρία;».

«Αν δεν πηδούσα, σίγουρα θα ήμουν μία Κυριακή. Αν συνεχίσει αυτή η αδιαφορία ίσως και να είμαι μία επόμενη Κυριακή», καταλήγει η 28χρονη γυναίκα.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ