Άλκης Καμπανός: «Τυχαίο το χτύπημα στην μηριαία αρτηρία» – «Αν δεν υπήρχε αυτό το τραύμα, θα ζούσε» κατέθεσε ιατροδικαστής

Αποστάσεις από τα ευρήματα που περιλαμβάνονται στην ιατροδικαστική έκθεση, πήρε η ιατροδικαστής Κατερίνα Αποστολίδου, η οποία κατέθεσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ως μάρτυρας υπεράσπισης για λογαριασμό ενός εκ των 12 κατηγορούμενων για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Η ιατροδικαστής εξέφρασε τις διαφωνίες της και κατέθεσε τις δικές της επιστημονικές απόψεις σχετικά με την ιατροδικαστική έκθεση στη σορό του 19χρονου Άλκη, που συνέταξε η Λήδα – Καλλιόπη Κοβάτση. Όπως χαρακτηριστικά εκτίμησε, ο θάνατος του Άλκη Καμπανού προήλθε από αιμορραγικό σοκ, αποτέλεσμα του χτυπήματος στην μηριαία αρτηρία, το οποίο χαρακτήρισε «τυχαίο», περιγράφοντάς το ως «ατύχημα».

Η ίδια είπε πως δεν θεωρεί θανατηφόρες τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη ο άτυχος 19χρονος (σ.σ. στο πόρισμά της, η κ. Κοβάτση ανέφερε ότι ο θάνατός του προήλθε από τη συρροή κακώσεων στα κάτω άκρα και το κεφάλι).

Τα τρία σημεία της διαφωνίας

Η ιατροδικαστής Κατερίνα Αποστολίδου εξήγαγε τα συμπεράσματά της από την επισκόπηση φωτογραφιών κι όχι από την εξέταση της σορού του αδικοχαμένου νεαρού, όπως ανέφερε και μίλήσε για τα σημεία διαφωνίας της με την συνάδελφό της κ. Κοβάτση, για την οποία, ανέφερε, ότι «συνεργαζόμαστε χρόνια και είναι φίλη μου».

Όπως κατέθεσε, στον αριστερό μηρό του Άλκη περιγράφονται δύο τραύματα, τα οποία παρουσιάζονται ως δύο διαφορετικά. «Είναι, όμως, ένα διαμπερές τραύμα, με πύλη εισόδου και εξόδου. Τα τραύματα είναι παρόμοια. Μοιάζει με τραύμα από όργανο που έχει καμπύλη», είπε η μάρτυρας, τονίζοντας πως «σε όποια ιατροδικαστική υπηρεσία να απευθυνθείτε θα σας πουν ότι είναι ένα διαμπερές τραύμα». Όσον αφορά το θανατηφόρο τραύμα, που στην ιατροδικαστική έκθεση περιγράφεται να έχει «ανώμαλα χείλη», η κ. Αποστολίδου παρατήρησε ότι «το περίγραμμά του είναι εντελώς ομαλό».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η μάρτυρας αναφέρθηκε στις κακώσεις στο κεφάλι του Άλκη, τονίζοντας τα εξής: «Δεν έχουμε χτύπημα με λοστό στον θανόντα. Είναι με θλων όργανο, τύπου γροθιά ή κλοτσιά. Ακόμα και αν ήταν καλυμμένο το κεφάλι, μία ράβδος θα άφηνε αποτύπωμα. Το τραύμα στο ινιακό οστό θα μπορούσε να προκλήθηκε από πτώση», είπε.

Σχετικά με την αιτία θανάτου, η ιατροδικαστής – τεχνική σύμβουλος διατύπωσε την επόμενη διαφωνία της. Όπως είπε, ο θάνατος προήλθε από αιμορραγική καταπληξία, τονίζοντας ότι εάν δεν υπήρχε η μηριαία αρτηρία, «η ζυγαριά γέρνει στο ότι θα ζούσε».

«Έχουμε δύο ρωγμώδη κατάγματα, αλλά δεν επέφεραν τον θάνατο. Δεν είχαμε εκτεταμένη αιμορραγία. Αν είχαμε μόνο τραύματα στο κεφάλι δεν θα πέθαινε. Το οίδημα στον εγκέφαλο ήταν προθανάτιο, λόγω κατάρρευσης του οργανισμού. Επειδή έχανε μεγάλες ποσότητες αίματος. Το οίδημα δεν μπορεί να δημιουργηθεί σε 10 λεπτά. Δεν αμφισβητούμε το οίδημα, αλλά δεν είναι τραυματικής αιτιολογίας. Στις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, τα θύματα, τις πρώτες ώρες έχουν επικοινωνία» είπε η κ. Αποστολίδου, τονίζοντας ότι ο 19χρονος έφερε αμυντικά τραύματα, καθώς προσπαθούσε να προστατεύσει με τα χέρια το κεφάλι του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ