Αλεξανδρούπολη: Διώξεις στους 13 μετανάστες και στους πολίτες που τους «συνέλαβαν» – Η απάντηση του 45χρονου

Ποινική δίωξη για «απόπειρα εμπρησμού με κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή», «κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών» και «παράνομη είσοδο στη χώρα», ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, στους 13 μετανάστες, που εντοπίστηκαν μέσα σε τρέιλερ ενός 45χρονου, ο οποίος αποφάσισε να τους «συλλάβει» και είχε αναρτήσει βίντεο στα social media, προκαλώντας αντιδράσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος παρέδωσε στη Δικαιοσύνη αποδεικτικά στοιχεία (αυτοσχέδια κατασκευή αποτελούμενη από λάστιχα, ξύλα και βενζίνη) και ισχυρίστηκε ότι αυτά δείχνουν ότι οι μετανάστες επιχείρησαν να βάλουν φωτιά στην Περιφερειακή Οδό της Αλεξανδρούπολης.

Παράλληλα, έχει σχηματιστεί και μία δεύτερη δικογραφία, με κατηγορούμενο τον 45χρονο αλβανικής καταγωγής, που «συνέλαβε» τους μετανάστες, και ακόμη δύο Έλληνες (55 και 38 ετών), οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για: «Διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων», «Βιαιοπραγίες ή Διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα», «Αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού», «Έκθεση σε κίνδυνο» και «Παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων».

Όλοι τους κρατούνται στις Φέρες και αναμένεται να απολογηθούν σήμερα.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Η απάντηση του 45χρονου που κρατούσε παράνομα μετανάστες σε τρέιλερ

Την δική του απάντηση θέλησε να δώσει, μέσω του δικηγόρου του, ο επιχειρηματίας από την Αλεξανδρούπολη ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης (22/08) από τις Αρχές καθώς κρατούσε παράνομα σε τρέιλερ 13 παράτυπους μετανάστες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική δήλωση, ουδέποτε άσκησε λεκτική ή σωματική βία κατά των 13 παράτυπων μεταναστών που κρατούσε αλλά ούτε και κάλεσε συμπολίτες του να προβούν σε παρόμοιες παράνομες ενέργειες.

Αντιθέτως, «καθοδηγούμενος από αίσθημα ευθύνης απέναντι στις ανθρώπινες ζωές και περιουσίες που κατακαίγονται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή συνεπεία εμπρηστικών συμπεριφορών, προέβη στις νόμιμες ενέργειες αποτροπής και περιορισμού εγκληματικών συμπεριφορών όπως οφείλει να κάνει κάθε πολίτης».

Ολόκληρη η δήλωση:

«Αναφορικά με το περιστατικό που εκτυλίχθηκε στις 22-08-23 και στο οποίο ενεπλάκη ο εντολέας μου, ως ιδιοκτήτης του οχήματος, πέραν των εξηγήσεων που έδωσε ήδη στις Αρχές, οφείλονται και εξηγήσεις στην κοινωνία, δεδομένου ότι ο ίδιος και η οικογένειά του έχουν γίνει αποδέκτες απειλών και ύβρεων.

Κατά την τέταρτη μέρα των πυρκαγιών που πλήττουν την περιοχή της Αλεξανδρούπολης, εντοπίστηκε από τον ανωτέρω πληθώρα εμπρηστικών μηχανισμών εντός του αστικού ιστού σε κατοικημένη περιοχή και συγκεκριμένα στην Ν. Χιλή και λίγα μόλις μέτρα από την οικογενειακή επιχείρηση του ανωτέρω, στην οποία διαμένει και η εξαμελής οικογένειά του.

Πλησίον των εμπρηστικών μηχανισμών εντόπισε επ΄αυτοφόρω ομάδα μη νόμιμων μεταναστών να επιχειρεί να τους πυροδοτήσει.

Άμεσα ασκώντας το νόμιμο δικαίωμα του κατ΄άρθρο 275 ΚΠΔ, προέβη σε αποτροπή και σύλληψη της εγκληματικής ομάδας η οποία έφερε όπλα και κάλεσε αμέσως τις αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να προβούν στις νόμιμες ενέργειες. Κατά το χρονικό διάστημα που αναμένονταν οι αστυνομικές αρχές, σεβόμενος την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια, παρείχε σε όλους πόσιμο νερό.

Ουδέποτε άσκησε λεκτική ή σωματική βία κατά αυτών.
Ουδέποτε έφερε όπλο.
Ουδέποτε κάλεσε συμπολίτες να προβούν σε παράνομες ενέργειες.
Ουδέποτε οδηγήθηκε στις ενέργειες του από ρατσιστικά κίνητρα.
Ουδέποτε επιχείρησε να υποκαταστήσει τις Ελληνικές Αρχές.

Αντίθετα καθοδηγούμενος από αίσθημα ευθύνης απέναντι στις ανθρώπινες ζωές και περιουσίες που κατακαίγονται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή συνεπεία εμπρηστικών συμπεριφορών, προέβη στις νόμιμες ενέργειες αποτροπής και περιορισμού εγκληματικών συμπεριφορών όπως οφείλει να κάνει κάθε πολίτης που έρχεται αντιμέτωπος με τέλεση αυτόφωρων αδικημάτων τα οποία απειλούν και πλήττουν άμεσα την ανθρώπινη ζωή και περιουσία.

Στις ίδιες δε ενέργειες θα προέβαινε ανεξάρτητα από την εθνικότητα των εγκληματιών.

Ο συνήγορος υπεράσπισης

Δεμίρης Βασίλειος»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ