Αίγιο-Πολυκατοικίες κρίθηκαν ακατάλληλες μετά το σεισμό

Αίγιο-Πολυκατοικίες κρίθηκαν ακατάλληλες μετά το σεισμό

Αρκετά μεγαλύτερες από τις αρχικές εκτιμήσεις, φαίνεται πως είναι οι ζημιές που επέφερε σε κτίσματα σε ολόκληρη την Αιγιάλεια, ο σεισμός των 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Τα προβλήματα που επέφερε ο επιφανειακός σεισμός δεν διεφάνησαν από την πρώτη στιγμή με αποτέλεσμα ακόμη και σήμερα να συνεχίζονται τα τηλέφωνα κυρίως από τους ιδιοκτήτες που έλειπαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και δεν είχαν δει αν έχουν υποστεί ζημιές τα σπίτια τους.

Το σημαντικότερο όμως πρόβλημα, είναι πως αντιμετωπίζουν πλέον ζήτημα ακόμη και πολυκατοικίες, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί με «κίτρινο» χρώμα.

Αυτό, όπως τόνισε στο PatrasTimes, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, σημαίνει πως φέρουν ελαφριές βλάβες, όμως προσωρινά δεν μπορούν να κατοικηθούν αν δεν περάσουν για νέο έλεγχο τα συνεργεία του δευτεροβάθμιου ελέγχου.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, από το πρωί, 100 επιπλέον πολίτες έχουν επικοινωνήσει με τα αρμόδια γραφεία ώστε να ζητήσουν να γίνει έλεγχος στα σπίτια τους για ρωγμές σε τοιχοποιία και κολώνες.

ΠΗΓΗ: patrastimes.gr

Διαβάστε επίσης

Αίγιο-750 οι αιτήσεις για αυτοψία σε σπίτια μετά το σεισμό

ΒΙΝΤΕΟ-Λέκκας: Αυτοί είναι οι λόγοι που υπήρχαν ζημιές στο Αίγιο

Σεισμόπληκτο αναμένεται να κηρυχθεί το Αίγιο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ