Αιγάλεω: Κατέρρευσε τμήμα της οροφής σε τάξη δημοτικού σχολείου – Από θαύμα γλίτωσαν μαθητές και εκπαιδευτικοί – ΒΙΝΤΕΟ

Από θαύμα γλίτωσαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του 19ου δημοτικού σχολείου Αιγάλεω αφού σήμερα (14/11) κατέρρευσε μέρος της οροφής μίας σχολικής αίθουσας λίγο πριν την λήξη του σχολικού ωραρίου.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα το enikos.gr, μπάζα και σοβάδες από την οροφή της σχολικής αίθουσας έχουν σκορπιστεί στο πάτωμα αφού έπεσε ένα μεγάλο μέρος της οροφής της ΣΤ’ τάξης του σχολείου.

Το περιστατικό γνωστοποίησε με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αιγάλεω.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αιγάλεω:

«Μόλις χτες (13/11) στην συνάντηση που διοργανώθηκε από το Δ.Σ. της ΈΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ με τους διευθυντές των σχολείων μας, έγινε εκτενής αναφορά στα κτηριακά προβλήματα, στην μη συντήρηση και άμεση αποκατάσταση των φθορών των σχολικών κτηρίων και υπήρξε ενημέρωση και συζήτηση για την πτώση σοβάδων και μέρους του ταβανιού σε σχολική αίθουσα του 19ου δημοτικού σχολείου Αιγάλεω, από την Διευθύντρια κα Ελένη Λόζου, που σημειωτέο είναι από τα νεόκτιστα του Δήμου μας.

Σήμερα οι γονείς λέμε ΕΥΤΥΧΩΣ που μόλις είχαν βγει οι μικροί μαθητές από την αίθουσα και δεν τραυματίστηκε κανένα παιδί ή εκπαιδευτικός.

Επί σειρά ετών όμως οι γονείς βροντοφωνάζουμε , προς πάσα κατεύθυνση, πως ΔΥΣΤΥΧΩΣ τα σχολικά κτήρια που στεγάζουν για ώρες της κάθε μέρας
τα παιδιά μας,

• ΔΕΝ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΕΠΑΡΚΩΣ
• ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΦΘΟΡΕΣ
• ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΟΝΤΑΙ
• ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ

Ως πότε η «τύχη» θα είναι με το μέρος μας ώστε να μην πέφτουν οι τοίχοι και τα ταβάνια στα κεφάλια των παιδιών μας;

Ως πότε οι αρμόδιοι θα κωφεύουν στις εκκλήσεις μας, μη αναλαμβάνοντας τις τεράστιες ευθύνες τους;

Τα επαναλαμβανόμενα γεγονότα εγείρουν ανησυχίες, διεγείρουν το κοινό αίσθημα και ενισχύουν την άποψη ότι υπάρχει, τουλάχιστον, εγκληματική αμέλεια που εκθέτει ανηλίκους και τους εκπαιδευτικούς σε ενδεχόμενο τουλάχιστον σοβαρής σωματικής βλάβης.

Τα εποπτεύοντα Υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας οφείλουν να διερευνήσουν τα περιστατικά αμέσως, όπως επίσης και η Δικαιοσύνη.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΜΑΣ ΚΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ !
ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΩΣ ΕΔΩ!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ, ΕΛΕΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ΣΥΝΤΗΡΗΜΕΝΑ ΤΩΡΑ!!!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ