Αγρότες: Ξεκίνησε η κάθοδος των τρακτέρ από τον Πλατύκαμπο προς την Αθήνα

Ξεκίνησαν πριν από λίγο τα τρακτέρ του Πλατυκάμπου στην Λάρισα με χαμηλές ταχύτητες και συνοδεία της Αστυνομίας, με στόχο να κατέβουν στην Αθήνα το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα κάνουν μια πρώτη στάση στην Ανθήλη, όπου βρίσκεται άλλο μπλόκο και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στο Κάστρο, όπου και θα διανυκτερεύσουν απόψε οι αγρότες, ώστε αύριο το πρωί να κατέβουν στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, παρουσία του αρχηγού της αστυνομίας, αποφασίστηκε η κάθοδος 100 – 120 τρακτέρ στην Αθήνα, αλλά υπό προϋποθέσεις.

Η προσυγκέντρωση στην πρωτεύουσα είναι για τις 17:30 η ώρα στην πλατεία Ομονοίας και στη συνέχεια στις 18:30 όλοι μαζί θα κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα.

Σημειώνεται ότι τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυξημένα, ενώ επί ποδός θα είναι 5.000 αστυνομικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κάθοδος με τρακτέρ θα γίνει με τρεις βασικές προϋποθέσεις: 1) Θα «καταλάβουν» οριοθετημένο χώρο στην πλατεία Συντάγματος, 2) θα υπάρχει συνοδεία περιπολικών κατά την είσοδο στην πρωτεύουσα και 3) θα υπάρχει «ελεγχόμενος» αριθμός τρακτέρ που δεν θα κινείται ανεξέλεγκτα μέσα στον αστικό ιστό.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ από τον ΣΚΑΙ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ