Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Τα κόμματα δεν είναι εταιρείες, έχουν όργανα – «Καρφιά» κατά Κασσελάκη

Αντιδράσεις στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει η αιφνιδιαστική κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη να θέσει μέσω του iSYRIZA στην κρίση των μελών θέματα, όπως το όνομα, το λογότυπο, η δομή και η ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και το ερωτηματολόγιο του Στέφανου Κασσελάκη.

«Τα κόμματα έχουν συντεταγμένες λειτουργίες, έχουν όργανα και καταστατικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει όλα αυτά και δεν μπορούν να αγνοούνται. Ο Στέφανος Κασσελάκης κατέθεσε ένα ερωτηματολόγιο στον iSyriza, και ουσιαστικά κατέθεσε προτάσεις για να απαντήσουν όσοι μπαίνουν στο iSyriza.  Τα κόμματα δεν είναι εταιρείες και τέτοια ζητήματα ανοίγουν με συγκεκριμένο τρόπο, να συμμετέχουν τα μέλη σε διαβούλευση και να υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις.

Τα μέλη πρέπει να τα βάλουμε μπροστά σε αυτή τη διαδικασία. Δεν εκλέχθηκε μόνο ο πρόεδρος από τα μέλη. Όλοι όσοι έχουν εκλεγεί από την κοινοβουλευτική επιτροπή έχουν εκλεγεί από τα μέλη. Επειδή υπάρχουν όργανα δεν μπορεί να αφήνεται ένα τέτοιο θέμα στην άκρη ή να μαθαίνεται από τα ΜΜΕ, πρέπει να υπάρχει μια συντεταγμένη λειτουργία πάντα με την κρίσιμη στάση του προέδρου», είπε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ερωτηθείς εάν θα τεθεί θέμα αρχηγού, απάντησε: «Υπάρχει θέμα λειτουργία και όχι αρχηγού. Δεν μπορεί να αγνοούνται τα όργανα και το καταστατικό του κόμματος που έχουν συγκεκριμένες διαδικασίες. Πρέπει να είμαστε δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές και πρέπει να πάμε μπροστά. Το κόμμα δεν γνώριζε για το περιερχόμενο του ερωτηματολογίου και έπρεπε να συζητηθεί το τι μπαίνει σε ερωτηματολόγιο ή όχι από τα μέλη της ΚΕ. Δεν χωρούν αυτή τη στιγμή ατομικές λειτουργίες. Δεν χωράει μία νέα εσωστρέφεια αυτή τη στιγμή».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ