Κορινθία – Καλλιακμάνης: «Πρέπει να ερευνηθεί εάν υπάρχει αιμομιξία» – Άφαντα τα παιδιά της οικογένειας που ζει σε λαγούμι

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα, Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου ο 47χρονος από την κοινότητα των «Παλαιοχριστιανών» που ζει σε κοινότητα που έχει δημιουργηθεί στην ορεινή Κορινθία. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των παιδιών της πολύτεκνης οικογένειας, καθώς με εξαίρεση τον 15χρονο που χθες βρισκόταν στο παράπηγμα στο χωριό Μάννα, τα υπόλοιπα παιδιά δεν ήταν εκεί.

Κορινθία: Οι πρώτες εικόνες από την αστυνομική επιχείρηση στο λαγούμι μετά την εισαγγελική παρέμβαση

Ο πατέρας κρατείται από χθες στην Ασφάλεια Κορίνθου και σήμερα θα οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου.  Σε βάρος του, μετά τη σύλληψή του, έχει σχηματιστεί δικογραφία για απείθεια στον νόμο και τη μη συμμόρφωσή του στην υποχρεωτικότητα της φοίτησης των τριών ανήλικων παιδιών του στο σχολείο.

«Η αστυνομία ζήτησε να γίνει έλεγχος DNA»

Κατά την έφοδο της αστυνομίας εντοπίστηκε ο 15χρονος γιος του 45χρονου. Ο ανήλικος μεταφέρθηκε έπειτα από εισαγγελική εντολή στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, όπου και θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες μέχρι να αποφασιστεί που θα μεταφερθεί. Ωστόσο, μέλος της οικογένειας «παλαιοχριστιανών» διέψευσε τη μεταφορά του ανήλικου στο «Παίδων», σύμφωνα με όσα δήλωσε στο MEGA.

Κορινθία: Στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών Αρχών οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών της οικογένειας που μένει σε λαγούμι

Όπως έγραψε χθες το enikos.gr, ο 47χρονος πατέρας αρνούνταν να πει στους αστυνομικούς πού ήταν τα παιδιά, τα οποία φέρεται να φυγάδευσε όταν έγινε γνωστό μέσα στο Σαββατοκύριακο ότι εκδόθηκε εισαγγελική παραγγελία για την απομάκρυνσή τους. Αρκέστηκε μόνο στο να πει ότι τα έχει στείλει σε πιο ασφαλές σημείο. Μάλιστα, πληροφορίες του enikos.gr, ανέφεραν ότι οι έρευνες έχουν επεκταθεί και στην Λαμία, όπου η οικογένεια φέρεται να έχει συγγενείς.

Σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να εξετασθεί τι θα γίνει και με την επιμέλεια των παιδιών εφόσον δεν βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών.

Κορινθία: «Τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο γιατί απέχει 25 χλμ» – Νέες δηλώσεις του 47χρονου που ζει με την οικογένειά του σε λαγούμι

«Πρωτόγνωρη υπόθεση» – Πρέπει να διερευνηθεί η πιθανότητα της αιμομιξίας

Για μία πρωτόγνωρη υπόθεση για τα ελληνικά δεδομένα έκανε λόγο η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη, η οποία ανέφερε στο MEGA πως οι γονείς ευθύνονται για το γεγονός ότι τα παιδιά της οικογένειας δεν φοιτούν σε σχολείο.

«Η εισαγγελέας ζήτησε να γίνει έλεγχος στα παιδιά. Είχαν πάει στην αδελφή τους και χθες επέστρεψαν στο σπίτι τους. Υπάρχουν αδικήματα εναντίον των γονέων, που έχουνε εκθέσει τα παιδιά τους σε κίνδυνο. Πρόκειται για πλημμεληματικού χαρακτήρα άδικες πράξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο της αιμομιξίας μεταξύ των μελών της οικογένειας.

«Το ένα παιδί της οικογένειας είναι έγκυος και δεν είπε ποιος είναι ο πατέρας. Η αστυνομία ζήτησε να γίνει έλεγχος DNA. Δεν ξέρουμε εάν υπάρχει αιμομιξία, πρέπει να ερευνηθεί», υπογράμμισε στο MEGA o πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ