Κορινθία: Συνελήφθη ο πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» – Στο «Παίδων» μεταφέρεται ο 15χρονος

Συνελήφθη ο πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» έπειτα από επιχείρηση στην Κορινθία με συμμετοχή της ΟΠΚΕ, της αστυνομίας και κοινωνικού λειτουργού.

Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή ο 15χρονος που ήταν στο σημείο με τον πατέρα του να μεταφερθεί στο νοσοκομείο “Παίδων”. Παράλληλα, έχουν διευρυνθεί οι έρευνες για τα υπόλοιπα ανήλικα παιδιά και την μητέρα τους.

Το χρονικό της προσαγωγής που μετατράπηκε σε σύλληψη

Από νωρίς ειδική δύναμη της ΟΠΚΕ είχε πάει στην περιοχή αναζητώντας τα παιδιά της οικογένειας που μένουν σε πρωτόγονες συνθήκες σε παράπηγμα και σε λαγούμι 30 μέτρων.

Στο παράπηγμα βρισκόταν μόνο ο 15χρονος γιος ενώ είναι άφαντοι η μητέρα και τα άλλα παιδιά. Οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ ρωτούσαν ξανά και ξανά τον 47χρονο πατέρα πού βρίσκονται, όμως, εκείνος, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.grαρνήθηκε να τους απαντήσει και το μόνο που είπε, είναι ότι τούς έχει στείλει σε ένα πιο ασφαλές σημείο.

Στο αστυνομικό τμήμα προσήχθη ο 45χρονος πατέρας μετά την αυτοψία από κοινωνικό λειτουργό, παρουσία αστυνομικών, σε περιοχή του Δήμου Ευρωστίνης – Ξυλοκάστρου, στην Κορινθία, όπου ζει απομονωμένη η οικογένεια με ανήλικα παιδιά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 45χρονος προσήχθη για παρακώληση της αυτοψίας, διότι δεν ενημέρωνε για το πού ακριβώς βρίσκονται τρία ανήλικα τέκνα.

Ειδικότερα, κατά την διάρκεια της αυτοψίας στον χώρο βρίσκονταν εκεί ο 45χρονος με τον 15χρονο γιο, ενώ απουσίαζαν δύο γυναίκες, ηλικίας 39 και 22 ετών, καθώς και τρία ανήλικα παιδιά, ηλικίας 13, 6 και ενός έτους αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι η αυτοψία πραγματοποιήθηκε κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ανήλικων παιδιών, να ελεγχθούν τα έγγραφά τους και να εξακριβωθούν τα στοιχεία τους.

Μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας από την κοινωνική λειτουργό θα ενημερωθεί ο εισαγγελικός λειτουργός, σχετικά με τα ευρήματα που προέκυψαν.

Έρευνες και την Λαμία

Οι έρευνες των Αρχών διευρύνονται και στην περιοχή της Λαμίας καθώς η οικογένεια έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, συγγενείς εκεί. Ο 47χρονος ήταν εξοργισμένος με αποτέλεσμα να προκαλέσει φασαρία μόλις αντίκρισε τους αστυνομικούς.

Ο άνδρας φέρεται να φυγάδευσε τα παιδιά από χθες, μόλις ενημερώθηκε για την εισαγγελική παραγγελία για απομάκρυνση των παιδιών.

Αυτό που ερευνάται επίσης, είναι πόσα παιδιά είναι μέλη της κοινότητας που ζει στη συγκεκριμένη περιοχήεάν έχουν δηλωθεί οι γεννήσεις τους όπως ορίζει ο νόμος και ποιοι είναι οι γονείς τους. Το ζευγάρι που τις τελευταίες ημέρες έχει εμφανιστεί και έχει κάνει δηλώσεις στα Μέσα ενημέρωσης δηλώνει ότι έχει 3 ανήλικα παιδιά και μια ενήλικη κόρη η οποία έχει αποκτήσει ένα δικό της μωρό. Δεν αποκλείεται, εάν χρειαστεί να γίνει εξέταση DNA.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ