Κορινθία: Επέμβαση παρουσία εισαγγελέα, αστυνομικών και κοινωνικής λειτουργού για να απομακρυνθούν άμεσα τα παιδιά

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την πολύτεκνη οικογένεια που ζει σε παράπηγμα στο οποίο έχουν σκάψει μέχρι και λαγούμι στην ορεινή Κορινθία. Αυτή την ώρα βρίσκονται στο σημείο εισαγγελέας, αστυνομικοί και κοινωνική λειτουργός για να απομακρύνουν τα παιδιά.

Χθες το απόγευμα εκδόθηκε εισαγγελική παραγγελία για τα παιδιά. Από την αρχή μπήκαν στο μικροσκόπιο οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν τα ανήλικα παιδιά, δύο αγόρια 13 και 15 ετών αντίστοιχα, αλλά και ένα κοριτσάκι 6 ετών. Ο 45χρονος και η σύζυγός του έχουν ακόμη μία κόρη 22 ετών που φέρεται να είναι μητέρα ενός βρέφους.

Τα παιδιά απομακρύνθηκαν μετά την εισαγγελική παραγγελία και μεταφέρθηκαν στην 25χρονη κόρη του 45χρονου από τον πρώτο γάμο του. Όμως όταν ο πατέρας και η μητέρα αφέθηκαν ελεύθεροι, επέστρεψαν και τα παιδιά στην κοινότητα των Παλαιοχριστιανών και ζουν ξανά στο παράπηγμα.

Από τα πρώτα στοιχεία τα παιδιά ζουν κάτω από κακές συνθήκες υγιεινής και δεν πηγαίνουν σχολείο.

Η υπόθεση ήρθε στο φως πριν από λίγες ημέρες, όταν κυνηγός υπέβαλε μήνυση κατά του πατέρα της οικογένειας για επίθεση. Είχε προηγηθεί άγριος τσακωμός όπου χρησιμοποιήθηκε και όπλο χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Μέσα στο σπίτι που διαμένουν, υπάρχει ένα τεράστιο λαγούμι το οποίο οδηγούσε σε κατακόμβη και μέσω αυτής σε εκκλησία. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες τα παιδιά που ανήκαν σε αυτήν την κοινότητα δεν πήγαιναν σχολείο, καθώς κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με τις πεποιθήσεις τους.

Σε τάφρο 30 μέτρων, είχε κρύψει η πολύτεκνη οικογένεια όπλα και σφαίρες, που εντόπισε η Αστυνομία στην περιοχή Μάννα, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Το “λαγούμι” που είχαν σκάψει, βγαίνει σε μία ρεματιά και θα το χρησιμοποιούσαν ως οδό διαφυγής. Εκεί εντοπίστηκε αεροβόλο όπλο, κυνηγετική καραμπίνα, τσεκούρια, αλλά και αυτοσχέδια τόξα με βέλη.

«Δεν πηγαίνουν σχολείο γιατί απέχει 25 χλμ»

Ο 47χρονος Μανώλης Καλαϊτζάκης μιλώντας το Σάββατο στο OPEN είπε ότι όταν ήταν στην Αθήνα δούλευε στον Δήμο Ηλιούπολης στα απορριμματοφόρα. Ζούσαν σε ένα σπίτι με τη γυναίκα του και τα έξι παιδιά τους και προσπαθούσε να τους ζήσει με 1.000 ευρώ, ενώ χρειαζόταν για ενοίκιο 500 ευρώ και έπαιρνε μια επιδότηση ύψους 200 ευρώ. «Πώς να ταΐσω και να ζήσω 8 στόματα στην πόλη; Μπορείς να ζήσεις έτσι;» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα παιδιά που μένουν σε τραγικές συνθήκες στο παράπηγμα και δεν πηγαίνουν σχολείο, ο 47χρονος υποστήριξε ότι «τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο γιατί απέχει 25 χλμ.» και πρόσθεσε ότι «το σχολείο κατ’ επίφαση είναι δωρεάν. Πώς να πάνε σχολείο;»

Στη συνέχεια ο κ. Καλαϊτζάκης αναρωτήθηκε: «Η Ελλάδα δεν έχει με τίποτα άλλο να ασχοληθεί πέρα από έναν βοσκό που τα παιδιά του δεν πηγαίνουν σχολείο; Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτός ο αποπροσανατολισμός».

Συμπλήρωσε ότι «έχουμε επιλέξει να ζούμε στη φύση. Δεν είναι αυτονόητο ότι κάποια στιγμή θα υπάρχουν και παιδιά;  Δεν είναι λογικό να έχουμε παροχές και υπηρεσίες όταν φύγαμε από τον αστικό ιστό. Γιατί αν έφταναν εδώ αυτές οι υπηρεσίες, πλέον δεν θα ζούσαμε στη φύση».

Εξήγησε ότι «είμαστε παλαιοημερολογίτες αλλά και με μια πολιτιστική εκδοχή. Στην Ελλάδα φαίνεται παράξενο, παγκοσμίως δεν είναι».

Ως προς τα τόξα και τα βέλη που βρήκαν οι αστυνομικοί ο 47χρονος είπε «είναι παράξενο να τα έχω για την προστασία μου μέσα στις ερημιές;  Μην κάνουν οι αστυνομικοί ότι δεν  ξέρουν πως όλοι οι βοσκοί έχουν όπλα στις ερημιές. Μου κατέσχεσαν μέχρι και τα ψαλίδια. Στην Ελλάδα όλα θεωρούνται όπλα».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ