Αγρότες: Οι 3 προϋποθέσεις για την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα – Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στον Μπράλο λόγω μπλόκου

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την «απόβαση» των αγροτών στην Αθήνα την Τρίτη για το μεγάλο συλλαλητήριο στις 6.30 μ.μ.. Οι αγρότες θέλουν είναι τριψήφιος ο αριθμός των αγροτικών μηχανημάτων που θα κατεβάσουν στην πρωτεύουσα.

Μετά το πρώτο «όχι» του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για κάθοδο στην Αθήνα με τα τρακτέρ, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις και υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία με το υπουργείο. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, «φαίνεται ότι θα υπάρξει συνεννόηση έως την Κυριακή το βράδυ ή έως τη Δευτέρα για να… κλειδώσει ο αριθμός των τρακτέρ».

Το πιο πιθανό σενάριο θέλει να φτάνουν στο κέντρο της Αθήνας περίπου 100 τρακτέρ με τη συνοδεία αστυνομικών και περιπολικών.  Επίσης, δεν θα επιτρέπουν ανεξέλεγκτες μετακινήσεις των τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας και θα βρίσκονται σε οριοθετημένο χώρο στο Σύνταγμα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Κουκούτσης, μέλος της επιτροπής των αγροτικών μπλόκων, επιβεβαίωσε ότι είναι μεγάλο το ενδιαφέρον των αγροτών να κατέβουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ.

«Είναι λογικό να υπάρχει ενδιαφέρον από τους αγρότες, δεν έχουν καλυφθεί από όσα έχουμε πάρει, υπάρχει απογοήτευση και θυμός για τον τρόπο που παρουσιάζονται τα πράγματα» είπε ο κ. Κουκούτσης.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Συνεχίζουμε με την απόφαση που έχουμε πάρει, καλούμε να είναι όλοι εκεί να διαδηλώσουμε ειρηνικά στην πλατεία Συντάγματος».

«Εμείς κρούουμε τον κώδωνα του κίνδυνου ότι η παραγωγική βάση της Ελλάδας συρρικνώνεται. Πρέπει να δοθούν άμεσα λύσεις και να δούμε τι γίνεται και με ΚΑΠ που έχει βγάλει στους δρόμους όλους τους αγρότες της Ευρώπης. Περιμένουμε απαντήσεις γιατί και εμείς αγαπάμε την Ελλάδα, θέλουμε να μείνουμε στον τόπο μας» ανέφερε.

Ο κ. Κουκούτσης επανέλαβε τα αιτήματα των αγροτών: «Πρώτο και κυριότερο αίτημα είναι το αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο στο 100% των αναγκών μας. Υπάρχουν τρόποι να μην γίνει λαθρεμπόριο, οι τεχνοκράτες ξέρουν τους τρόπους. Δεν μας λύνει το πρόβλημα αυτό που δίνει η κυβέρνηση». Για το ρεύμα είπε, τέλος, ότι «αυτό που ζητάμε είναι αυτό που μας κάνει βιώσιμους».

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο και από τους αγρότες στην Κρήτη με τους εκπροσώπους τους να δηλώνουν ότι «όλα τα κοινωνικά στρώματα πρέπει να δείξουν την αλληλεγγύη στους αγρότες γιατί οι τιμές στο ράφι δεν είναι αγροτών αλλά μεσαζόντων».

Έκλεισαν την Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Εγκλωβισμένοι οδηγοί

Στο κλείσιμο τόσο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης όσο και των τοπικών παραδρόμων, από την Λαμία μέχρι τις Θερμοπύλες, προχώρησαν οι αγρότες με αποτέλεσμα εκατοντάδες αυτοκίνητα να εγκλωβιστούν και στα δύο ρεύματα και να έχουν ακινητοποιηθεί.

Η ένταση που επικράτησε μεταξύ των οδηγών ήταν μεγάλη, καθώς για μία ώρα περίπου παρέμεναν εγκλωβισμένοι και ακίνητοι χωρίς να έχουν καμία δυνατότητα να ξεφύγουν από το σημείο. Αυτή την ώρα γίνονται διαβουλεύσεις με τους αγρότες για να επισπεύσουν την απελευθέρωση του δρόμου, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Η ενέργεια αυτή γίνεται την ώρα που οι άνθρωποι του πρωτογενή τομέα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ενόψει του αγροτικού συλλαλητηρίου την προσεχή Τρίτη στην Αθήνα.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ του lamiareport.gr:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ