Βίαιες σκηνές με ξύλο και χημικά στους πλειστηριασμούς – ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ από τα άγρια επεισόδια

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν χθες εντός του Ειρηνοδικείου Αθηνών ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και συλλογικότητες που διαμαρτύρονται για τους πλειστηριασμούς.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας απέκλεισαν την αίθουσα του δικαστηρίου και δεν επέτρεψαν στα μέλη του κινήματος «δεν πληρώνω», τις άλλες συλλογικότητες, τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας και στα μέλη του ΠΑΜΕ να μπουν μέσα ώστε να προσεγγίσουν τους συμβολαιογράφους.

Ακολούθησε πρωτοφανής ένταση, μάχες σώμα με σώμα, ενώ έπεσαν ακόμη και χημικά εντός του Ειρηνοδικείου.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές απωθήθηκαν εκτός του κτιρίου, ωστόσο η ατμόσφαιρα παρέμεινε είναι εκρηκτική. Πλήθος διαδηλωτών φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, της αστυνομίας και των συμβολαιογράφων που συμμετέχουν στους πλειστηριασμούς, ενώ κάποιοι προσπάθησαν να εισέλθουν εντός του κτιρίου.

Από τα επεισόδια υπήρξαν τραυματισμοί τουλάχιστον τριών διαδηλωτών. Στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” μεταφέρθηκε ο πρώην Δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτζώκας και στέλεχος της ΛΑΕ, με αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των χημικών που έπεσαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Δείτε τις φωτογραφίες του enikos.gr:

Ηλίας Παπαδόπουλος στο enikos.gr: Ζήσαμε στιγμές Χούντας – Μας έπνιξαν στα χημικά και μας τσάκισαν στο ξύλο

Η κατάσταση στο ειρηνοδικείο Αθηνών έγινε πολεμική όταν τα μέλη του Κινήματος “Δεν Πληρώνω” προσπάθησαν να σταματήσουν τη διαδικασία των πλειστηριασμών.

Τα ΜΑΤ παρατάχθηκαν απέναντι από τους διαδηλωτές στο εσωτερικό του κτιρίου, έπεσε χοντρό ξύλοκαι έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών.

Όπως δήλωσε στο enikos.gr o Ηλίας Παπαδόπουλος μέλος του κινήματος “Δεν Πληρώνω” η κατάσταση είναι πρωτοφανής. Και πρόσθεσε “ζήσαμε στιγμές Χούντας, φάγαμε πολύ χοντρό ξύλο, μας έπνιξαν με χημικά.

(Στη φωτό ο Ηλίας Παπαδόπουλος)

“Θα μπορούσαμε να θρηνήσουμε θύματα, είναι τυχαίο γεγονός πως δεν έχουμε κάποιο θύμα. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι εγκληματικές καθώς ζητήθηκε από τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών μέσα σε κλειστό χώρο”. Τι επόμενες μέρες θα αναζητηθούν οι υπεύθυνοι και οι κινητοποιήσεις μας θα κλιμακωθούν” είπε τέλος ο Ηλίας Παπαδόπουλος.

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Ένταση επικράτησε χθες έξω από τα γραφεία του συμβολαιογραφικού συλλόγου Θεσσαλονίκης μεταξύ μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων και ΜΑΤ.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στο κτίριο, αλλά απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο της προέδρου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στην οδό Τσιμισκή.

Αμέσως μετά, οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος και συνέχισαν προς τα δικαστήρια, όπου μπήκαν για λίγο στο κτίριο, φώναξαν συνθήματα, παρέμειναν για μισή περίπου ώρα στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου και αποχώρησαν.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν να νομοθετηθεί η «προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας» και κατήγγειλαν ότι στο πινάκιο του Ειρηνοδικείου ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα πλειστηριασμοί ακινήτων όχι ιδιαίτερα υψηλής αξίας, που πάντως δεν έγιναν, λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων.

Η πορεία είχε ξεκινήσει έξω από το ΥΜΑΘ λίγο μετά τις δύο χθες το μεσημέρι, αμέσως μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε εκεί στη μία και μισή.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.