Άγιος Δημήτριος: Κατέρρευσε τμήμα της οροφής σε σχολείο – «Ευτυχώς δεν ήταν μέσα τα παιδιά» καταγγέλλει γονέας στο enikos.gr

Την αναστάτωση γονέων και εκπαιδευτικών προκάλεσε βλάβη σε σωλήνα σε Ειδικό σχολείο στον Άγιο Δημήτριο που είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση τμήματος της οροφής στον δεύτερο και στον τρίτο όροφο του κτιρίου, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει στο enikos.gr πατέρας μαθητή του νηπιαγωγείου. Η βλάβη, ωστόσο, επιδιορθώθηκε την ίδια μέρα (5/4) έπειτα από επέμβαση του Δήμου.

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη

«Το συμβάν έλαβε χώρα εκτός ωραρίου και ευτυχώς δεν υπήρχαν παιδιά μέσα στην αίθουσα. Αφήσαμε τα παιδιά στο σχολείο και έπειτα από μισή ώρα μας κάλεσαν οι εκπαιδευτικοί να τα πάρουμε πίσω», αναφέρει στο enikos.gr ο Νίκος Δέδες, πατέρας μαθητή στο 1ο Ειδικό Δημοτικό-Νηπιαγωγείο στον Άγιο Δημήτριο.

ειδικό σχολείο Άγιος Δημήτριος

«Έσπασε ένας σωλήνας στον τρίτο όροφο και έπεσαν οι σοβάδες σε δεύτερο και πρώτο, μικρό τμήμα της οροφής έσπασε και στο ισόγειο. Μόλις επιστρέψαμε να παραλάβουμε τα παιδιά, τα είδαμε στοιβαγμένα στην αυλή σαν σεισμόπληκτα. Όπως ήταν λογικό ανησυχήσαμε, είμαστε δικαιολογημένα θορυβημένοι αν σκεφτεί κανείς ότι παρόμοια περιστατικά στα σχολικά κτίρια της χώρας έχουν γίνει καθημερινότητα», λέει χαρακτηριστικά o κ. Δέδες και στη συνέχεια υπογράμμισε ότι για την επιδιόρθωση των ζημιών έφτασε άμεσα κλιμάκιο του Δήμου, ωστόσο υποστήριξε ότι «αντί να επισκευάσουν τις ζημιές μας είπαν ότι δεν κινδυνεύουμε γιατί είναι μαλακό το υλικό! Και κάπως έτσι με εντολή των δασκάλων λειτουργούμε κανονικά και αύριο με μόνη σύσταση να μην χρησιμοποιήσουμε ασανσέρ και πρίζες».

ειδικό σχολείο

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει στο enikos.gr ο πατέρας του μαθητή, οι γονείς εξέφρασαν την αντίθεση τους στην απόφαση αυτή με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί δεύτερη αυτοψία στο κτίριο μέσα στην ίδια μέρα.

«Άραγε, αν δεν είχαμε κινητοποιηθεί, τα παιδιά θα αναγκάζονταν αύριο να πάνε σε έναν χώρο που δεν έχει ρεύμα, με σπασμένους σοβάδες και νερά να στάζουν;», αναρωτήθηκε ο Νίκος Δέδες.

ειδικό σχολείο

Μιλώντας για την κατάσταση του σχολικού κτιρίου ο κ. Δέδες σχολίασε στο enikos.gr ότι «είναι παλιό και παραμελημένο. Θέλουμε να είμαστε σίγουροι για την ασφάλεια των υποδομών προτού ξαναστείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο».

Η επέμβαση του Δήμου

Νωρίτερα, με ανακοίνωση του στο Facebook ο Δήμος Αγίου Δημητρίου έκανε γνωστή την επιδιόρθωση των ζημιών στο σχολείο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ