Άγιοι Ισίδωροι: «Άφαντος» ο ιερέας Δημήτρης Λουπασάκης μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου

«Άφαντος» παραμένει από τις 7 Νοεμβρίου ο ιερέας Δημήτρης Λουπασάκης, ο οποίος έγινε γνωστός για τα «ψευδοθαύματα». Σημειώνεται ότι έχει ήδη περάσει μία εβδομάδα από την στιγμή που η Ιερά Σύνοδος του έδωσε προθεσμία να εγκαταλείψει τους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού και να επιστρέψει στην ενορία του, στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στου Ζωγράφου.

Άγιοι Ισίδωροι: Η Ιερά Σύνοδος απομακρύνει τον παπά Δημήτρη Λουπασάκη από τον Λυκαβηττό

«Δεν προτίθεμαι να βγω δημόσια να τοποθετηθώ. Εύχομαι σε όλους, σε φίλους, σε εχθρούς να έχουν την ευχή του Τιμίου Σταυρού, να έχουν υγεία. Ένας ιερέας μπαίνει στο Ιερό Θυσιαστήριο, εκεί είναι η ζωή του, εκεί είναι η ταφή του. Εκεί παίρνει δύναμη. Δεν απαντώ, μόνο μιλώ μέσα από το έργο μου, μέσα από τις Θείες λειτουργίες που κάνω, μέσα από τα πνευματικά μου παιδιά. Δεν επιθυμώ να πάρει κανένας πρωτοβουλίες στο όνομά μου. Σέβομαι την Εκκλησία, δεν κρατώ κακία σε κανέναν», έχει δηλώσει ο ίδιος.

Τι αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον του

Σύμφωνα με την εκπομπή LiveNews, που επικαλείται πηγές από το περιβάλλον του πατρός Δημητρίου, ο ιερέας βρίσκεται στο χωριό του στα Χανιά της Κρήτης, στο πλευρό της μητέρας του, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Άγιοι Ισίδωροι: «Για μας είσαι ο Άγιος Δημήτριος του Λυκαβηττού» φώναζαν σήμερα πιστοί

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο 62χρονος ιερέας, αν και είναι λυπημένος από τις τελευταίες εξελίξεις, προτίθεται να σεβαστεί την απόφαση του Αρχιεπισκόπου και να επιστρέψει στου Ζωγράφου.

Στο μεταξύ, και έως ότου διευθετηθεί η όλη κατάσταση, στον ναό των Αγίων Ισιδώρων δεν πραγματοποιούνται λειτουργίες τις καθημερινές, παρά μόνο τις Κυριακές και από ιερείς που ορίζει η Αρχιεπισκοπή.

Άγιοι Ισίδωροι στον Λυκαβηττό: H πρώτη τοποθέτηση του ιερέα μετά το τελεσίγραφο του Ιερώνυμου

Χθες βράδυ, όσοι πιστοί πήγαν στην εκκλησία για τον εσπερινό του Αγ. Νικολάου, βρήκαν τις πόρτες κλειστές, ενώ κάποιοι απ’ αυτούς άφησαν γράμματα στην είσοδο προς τον π. Δημήτριο Λουπασάκη.

Στις 6 Νοεμβρίου, ο 62χρονος εφημέριος είχε επιστρέψει στους Αγίους Ισιδώρους, όπως ακριβώς έκανε και πριν ξεσπάσει ο σάλος περί «ψευτοθαυμάτων» και «εργαλειοποίησης» του Τιμίου Σταυρού από μέρος του. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που τον είδαν εκεί.

Άγνωστο παραμένει έως και αυτή την στιγμή, το πότε ο ιερέας θα επιστρέψει στα καθήκοντά του, εάν θα ακολουθήσει την απόφαση της Αρχιεπισκοπής και εάν μαζί του θα έχει και τον περίφημο Σταυρό, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι θαυματουργός.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ