Άγιοι Ισίδωροι: Η Ιερά Σύνοδος απομακρύνει τον παπά Δημήτρη Λουπασάκη από τον Λυκαβηττό

Διορία έδωσε η Ιερά Σύνοδος στον παπά Δημήτρη Λουπασάκη, ο οποίος έγινε γνωστός για τα «ψευδοθαύματα», να εγκαταλείψει τους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού και να επιστρέψει στην ενορία του, στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στου Ζωγράφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekklisiaonline, ο ιερέας έχει ήδη στα χέρια του το σχετικό έγγραφο και πηγές από το περιβάλλον του λένε ότι προτίθεται να σεβαστεί την απόφαση του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου.

Προβληματισμός ωστόσο επικρατεί στην Αρχιεπισκοπή για το πώς θα αντιδράσουν οι πιστοί στην απομάκρυνση του από τον Λυκαβηττό.

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του ιερέα, ο ίδιος είναι ιδιαίτερα στενοχωρημένος από την εξέλιξη αυτή, καθώς του έχει απαγορευτεί να κάνει λειτουργίες, κηρύγματα και άλλες εκδηλώσεις στον ναό των Αγίων Ισιδώρων, τον οποίο αποκαλούσε «σπίτι του».

Εκτός του ναού των Αγίων Ισιδώρων θα βρεθούν και οι δόκιμοι μοναχοί, συνεργάτες του πατέρα Δημήτριου Λουπασάκη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι καθημερινές λειτουργίες έχουν σταματήσει εδώ και λίγο καιρό. Αντ’ αυτού, γίνονται λειτουργίες μόνο κάθε Κυριακή, με ιερά που καθορίζεται την εκάστοτε φορά από τη Μονή Πετράκη. Μέχρι πρότινος, οι λειτουργίες στην εκκλησία του Λυκαβηττού ήταν καθημερινές, από τις 6:30 το πρωί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ