Άγιοι Ανάργυροι: Στον Κορυδαλλό επέστρεψε ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής Γρίβα

Στις φυλακές Κορυδαλλού επέστρεψε πριν από λίγη ώρα ο 39χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής το βράδυ της 1ης Απριλίου έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Άγιοι Ανάργυροι: Η φωτογραφία της 28χρονης Κυριακής με μελανιές στο χέρι

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA ο δράστης μεταφέρθηκε πίσω στις φυλακές με ασθενοφόρο, συνοδευόμενος από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ο 39χρονος είχε προβεί σε απόπειρα αυτοκτονίας τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν επιχείρησε να απαγχονιστεί χρησιμοποιώντας τις γάζες που του είχαν τοποθετήσει οι γιατροί.  Μόλις εντοπίστηκε από τους φύλακες, άμεσα του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν». Έπειτα από την ολιγοήμερη παραμονή του αρχικά στη ΜΕΘ και στη συνέχεια στη μονάδα βραχείας νοσηλείας του νοσοκομείου, οι γιατροί έκριναν ότι η κατάστασή του τού επιτρέπει να επιστρέψει στο κατάστημα κράτησης.

Άγιοι Ανάργυροι: «Εννοείται να πληρώσει», λέει ξάδελφος του 39χρονου – Ζητήθηκε η αφαίρεση των όπλων 2 αστυνομικών

Σύμφωνα με τους γιατρούς ο 39χρονος φέρεται να έχει αποκαταστήσει την επαφή του με το περιβάλλον.

Υπενθυμίζεται ότι ο δολοφόνος της άτυχης 28χρονης προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στο δικαστήριο, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης κατέθεσε αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Με εντολή της Γενικής Γραμματείας Αντεγληματικής Πολιτικής ο άνδρας εξετάστηκε από δυο ψυχιάτρους.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης, ο πρώτος ψυχίατρος στην αναφορά του σημειώνει ότι «ασθενής 38 ετών ήρεμος συνεργάσιμος, διατηρεί βλεμματική επαφή και απαντά με σαφήνεια στις ερωτήσεις. Σχετικά προσανατολισμένος χωροχρονικά δεν αναφέρονται διαταραχές αντίληψης και ψευδαισθήσεις. Δεν διαπιστώθηκαν σοβαρές μνημονικές γνωστικές διαταραχές». Στη γνωμάτευσή του μιλά για «επιλεκτική αμνησία – δε θυμάται τι συνέβη, θυμάται όπως αναφέρει ότι ξύπνησε στο ασθενοφόρο. Συναίσθημα δονούμενο. Αναφέρει ευχές θανάτου, χωρίς όμως να εκφράζει ενεργό αυτοκτονικό ιδεασμό». Παράλληλα, σημειώνει ότι λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή από το ψυχιατρικό νοσοκομείο Δαφνί και καταλήγει αναφέροντας ότι «Δεν χρήζει άμεσης μεταφοράς στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού».

Ο δεύτερος ψυχίατρος απέκλεισε τον ενεργό αυτοκτονικό ιδεασμό, υπογραμμίζοντας ότι ο 39χρονος παρουσιάζει χειριστικές συμπεριφορές, ενώ ταυτόχρονα σημείωσε ότι χρήζει αυξημένης επίβλεψης.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ