Αγάπη και ελπίδα και το φετινό Πάσχα για το προσωπικό της ογκολογικής μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ»

Η αγάπη και ελπίδα βρήκαν, και το φετινό Πάσχα, τον τρόπο να φτάσουν στο προσωπικό της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», ακόμα και μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας. Έστω και από μακριά, με τους περιορισμούς που επιβάλουν οι συνθήκες, η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη επικοινώνησε διαδικτυακά με τον Κοινό Διοικητή των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» κύριο Μανώλη Παπασάββα, εκπροσώπους του νοσηλευτικού προσωπικού, του προσωπικού φύλαξης και του προσωπικού καθαριότητας της Ογκολογικής Μονάδας, την Μ. Τρίτη 27 Απριλίου 2021, προκειμένου να τους ευχηθεί και να τους ευχαριστήσει για τον μεγάλο αγώνα που δίνουν στο πλευρό των παιδιών με καρκίνο.

«Όλοι σαν μια γροθιά γίνεστε η δεύτερη οικογένεια των μικρών μας ασθενών και ανεκτίμητο στήριγμα των γονέων τους καθ’ όλη την σκληρή μάχη τους με τον καρκίνο. Και τον τελευταίο αυτό χρόνο, που η χώρα μας και ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκονται αντιμέτωπες με την πανδημία, ο ρόλος σας γίνεται ακόμα πιο σημαντικός και οι προσπάθειές σας ακόμα πιο επίπονες για να κρατήσετε τα παιδιά μας αλλά και τους εαυτούς σας ασφαλείς.

Η πανδημία έκανε την ευθύνη ακόμα μεγαλύτερη, όμως δεν σταμάτησε ούτε λεπτό το σημαντικό σας έργο. Η σκέψη και οι προσευχές μας είναι κοντά στα παιδιά, στους γονείς και σε εσάς, να έχετε υγεία και δύναμη ώστε να μπορείτε κάθε μέρα να ανταπεξέλθετε στη δύσκολη και ιερή αποστολή σας. Ολόκληρη η οικογένεια της ΕΛΠΙΔΑΣ αισθανόμαστε ευγνώμονες για τις ακούραστες και αδιάκοπες προσπάθειές σας. Οι λέξεις είναι πραγματικά λίγες για να σας εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας» είπε συγκινημένη η κυρία Βαρδινογιάννη συνομιλώντας με εκπροσώπους των εργαζομένων.

Μάλιστα, σε ένδειξη εκτίμησης για τις προσπάθειές τους, με πρωτοβουλία της κυρίας Βαρδινογιάννη, το ΔΣ του Σωματείου προσέφερε στο νοσηλευτικό προσωπικό, στο προσωπικό φύλαξης και καθαριότητας δωροκάρτες για την αγορά αγαθών για το πασχαλινό τραπέζι, όπως είχε κάνει και την περασμένη χρονιά.

Με μεγάλη συγκίνηση και χαρά οι εργαζόμενοι συνομίλησαν με την κυρία Βαρδινογιάννη ευχαριστώντας την για την αμέριστη συμπαράστασή της στο έργο τους όλα αυτά τα χρόνια.

«Χαιρόμαστε που σας βλέπουμε και ελπίζουμε του χρόνου τέτοιες μέρες να σας έχουμε κοντά μας. Έχετε την αγάπη όλου του προσωπικού και τις ευχές. Εγώ θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που για ακόμα μια χρονιά είστε μαζί μας, μας στηρίζετε, μας σκέφτεστε και νιώθουμε την αγάπη σας και την δύναμη την οποία μας δίνετε. Να σας πω ότι τα παιδιά όλα είναι καλά. Είναι ασφαλή και οι θεραπείες τους γίνονται κανονικά, δεν έχει αναβληθεί καμιά θεραπεία και προσπαθούμε αυτές τις μέρες να τους δώσουμε παραπάνω ζεστασιά και παραπάνω αγάπη» είπε ο κύριος Παπασάββας συνομιλώντας με την κυρία Βαρδινογιάννη.

Αμέσως μετά, η Τομεάρχης της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» κυρία Αγάπη Ντούμου ευχαρίστησε και εκείνη την κυρία Βαρδινογιάννη για την έμπρακτη στήριξή της στο προσωπικό της Ογκολογικής Μονάδας: «Θέλω να σας ευχαριστήσω για άλλη μια χρονιά, που είστε έμπρακτα δίπλα στο προσωπικό όλης της Ογκολογικής Μονάδας. Πραγματικά η έλλειψη της προσωπικής επαφής που έχουμε μαζί σας είναι πέρσι και φέτος πάρα πολύ αισθητή σε όλους μας. Και όχι μόνο σε εμάς το προσωπικό, αλλά και σε όλα τα παιδιά. Μας λείπετε πραγματικά. Να περάσατε ένα καλό και ευλογημένο Πάσχα, με υγεία πάνω απ’ όλα, αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά και του χρόνου εύχομαι να είστε εδώ για να γιορτάσετε μαζί με τα παιδιά και το προσωπικό το Πάσχα».

Η Προϊσταμένη της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών κυρία Χαραλαμπία Τζαβάρα μετέφερε τις ευχές του προσωπικού, των γονιών και των παιδιών της Μονάδας Μεταμόσχευσης: «Θέλω να σας μεταφέρω τις ευχές και την αγάπη και του προσωπικού και των γονιών αλλά και των παιδιών της Μονάδας Μεταμόσχευσης. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλα! Κάνετε αισθητή την παρουσία σας και ξέρουμε όλοι ότι μας αγαπάτε και μας έχετε στο νου σας και μας νοιάζεστε. Για το λόγο αυτό θέλω να σας πω ένα ευχαριστώ εκ μέρους όλων. Και περιμένουμε σύντομα να βρεθούν αυτές τις συνθήκες ώστε να σας δούμε από κοντά, να γιορτάσουμε μαζί γιορτές όπως κάναμε παλιότερα!»

Η Προϊσταμένη ΚΕΘ Χαρούλα Μπουκουβάλα ευχαρίστησε με μεγάλη συγκίνηση την κυρία Βαρδινογιάννη και έστειλε ευχές εκ μέρους όλου του προσωπικού: «Μας λείπετε πάρα πολύ, αλλά ξέρουμε ότι μας σκέφτεστε και δείχνετε κάθε φορά έμπρακτα την αγάπη σας με το δώρο που μας κάνατε. Είμαι με όλη τη δύναμη της ψυχής μου κοντά σας και θα ήθελα και εγώ να σας ευχηθώ ένα ευλογημένο Πάσχα, με υγεία, δύναμη και κουράγιο. Έχετε τις ευχές από όλο το προσωπικό, να είστε καλά να έχετε υγεία, ευτυχία, αγάπη. Σας εύχομαι Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!».

Η εκπρόσωπος του προσωπικού φύλαξης κυρία Δήμητρα Μάη ευχήθηκε και εκείνη από την πλευρά της στην κυρία Βαρδινογιάννη με μεγάλη ζεστασιά και αγάπη: «Χρόνια πολλά! Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για ακόμα ένα χρόνο που μας έχετε συμπαρασταθεί, που είστε δίπλα μας έμπρακτα. Να περάσετε ένα καλό και ειρηνικό Πάσχα! Καλή ανάσταση σε όλους με υγεία», ενώ η εκπρόσωπος του προσωπικού καθαριότητας κυρία Σοφία Γεωργιάδου έστειλε ευχές εκ μέρους όλου του προσωπικού της καθαριότητας: «Εκ μέρους του προσωπικού της καθαριότητας, σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την μεγάλη στήριξη και βοήθεια όλα αυτά τα χρόνια που έχουμε από εσάς. Σας ευχόμαστε από καρδιάς Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα με υγεία και αγάπη για εσάς και την οικογένειά σας. Σας ευχαριστούμε για όλα!»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ