Αυτοί οι “ποντικοί” ήταν ειδικοί στις διαρρήξεις και τις κλοπές αυτοκινήτων – ΦΩΤΟ

Σπείρα που πραγματοποιούσε διαρρήξεις σε σπίτια και έκλεβε αυτοκίνητα εξαρθρώθηκε από την αστυνομία.

Από την έρευνα των αρχών έχει διαπιστωθεί πως το κέρδος των διαρρηκτών ξεπερνά τις 180.000 ευρώ ενώ για να καταφέρουν να ξεφεύγουν από τους αστυνομικούς είχαν προμηθευτεί ασύρματους και μπορούσαν να ακούσουν τις συνομιλίες των ένστολων καθώς έμπαιναν στη συχνότητα τους.

Συνολικά συνελήφθησαν εννέα άτομα ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της πλαστογραφίας καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων και περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες τουλάχιστον από τις αρχές του έτους, είχα συστήσει εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους και προέβαιναν συστηματικά στην διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών σπιτιών, καθώς και κλοπές οχημάτων.

Επιπλέον, τα μέλη της οργάνωσης είχαν διακριτούς ρόλους ως προς τον εντοπισμό των «στόχων», τη διάπραξη των κλοπών, το ρόλο του «τσιλιαδόρου» και την παρακολούθηση μέσω ασυρμάτου των κινήσεων της Αστυνομίας. Επιπρόσθετα άλλα μέλη της σπείρας είχαν αναλάβει να παραδίδουν τα κλοπιμαία σε ενεχυροδανειστήρια, ιδιοκτησίας δύο εκ των συλληφθέντων.

Τα οχήματα που έκλεβαν, τα πλαστογραφούσαν, παραποιώντας τον αριθμό πλαισίου και στη συνέχεια τα διέθεταν προς πώληση, είτε απευθείας σε ιδιώτες είτε μέσω ιστοσελίδας πώλησης αυτοκινήτων.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις πλάκες χρυσού, πλήθος κοσμημάτων και ρολογιών, 9.105 ευρώ, ένα περίστροφο, ένας ηλεκτρονικός εκκενωτής και εννέα αυτοκίνητα

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η ομάδα υπερβαίνει το ποσό των 182.500 ευρώ.

Διαβάστε επίσης.

Στα χέρια της ΕΛΑΣ εγκληματική ομάδα για ανθρωποκτονίες και διαρρήξεις – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ