Αχιλλέας Μπέος: Σάλος με τις χυδαίες δηλώσεις του για τον Στέφανο Κασσελάκη – Οι αντιδράσεις και η παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Σάλο έχουν προκαλέσει οι απαράδεκτες και χυδαίες δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου για τον Στέφανο Κασσελάκη, που οδήγησαν και στην παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδηλίνη.

Ύστερα από την επανεκλογή του στις αυτοδιοικητικές εκλογές το βράδυ της Κυριακής, ο δήμαρχος Βόλου είπε, μεταξύ άλλων, για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «και έχεις κάποιες εκπομπές που αντί να σταθούν στην ουσία κάθονται και ασχολούνται με τον Κασσελάκη, ο οποίος είπε ότι “επειδή δεν ξέρω πως να συμπεριφερθώ στα κορίτσια, θα ήθελα να υιοθετήσω δύο αγόρια”. Δηλαδή τι θες να πεις ρε συ με τα κανάλια που σε προσβάλουν; Ότι εμείς οι υπόλοιποι Έλληνες θα υιοθετούμε παιδιά για να παράγουμε π@@@@δες;».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε για την δήλωση του δημάρχου Βόλου ότι «δεν έχω πολλά να πω, νομίζω είναι αρκετά από μόνα τους. Θα παροτρύνω επιτέλους την Δικαιοσύνη, και σε αυτό το θέμα, να κάνει την δουλειά της».

Στη συνέχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας την παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου κατά του Στέφανου Κασσελάκη. «Εμείς περιμένουμε από τον αρμόδιο εισαγγελέα να ασκήσει ποινική δίωξη για παραβίαση του άρθρου 1 του ν 927/1979, όπως τροποποιήθηκε το 2014 για την ρητορική του μίσους (οποίος με πρόθεση δημόσια υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή Ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση την φυλή το χρώμα ή το σεξουαλικό προσανατολισμό κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο την δημόσια τάξη», επισημαίνει, μεταξύ άλλων,  ο ΣΥΡΙΖΑ.

Απάντηση στις απαράδεκτες δηλώσεις του δημάρχου Βόλου στην επινίκια ομιλία του, έδωσε η Έλενα Ακρίτα με ανάρτησή της το βράδυ της Κυριακής. «Εμείς με τους π@υστηδες, Μπέο. Εσύ με τους εισαγγελείς. Καθένας στο πόστο του» έγραψε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Facebook.

Μεγάλη ένταση επικράτησε μεταξύ του Αχιλλέα Μπέου και του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου, χθες το βράδυ, με αφορμή τις δηλώσεις του δημάρχου Βόλου. «Δεν είστε λαϊκός άνθρωπος αλλά ένα λούμπεν στοιχείο. Κάτω υπό ιδιαίτερες συνθήκες, η σαπίλα κερδίζει και το έλος επιπλέει. Χωρίς να κάνω ευθείες αναγωγές» ανέφερε ο δημοσιογράφος απευθυνόμενος στον Αχιλλέα Μπέο, με τον δεύτερο να απαντά ότι «είσαι ένα νούμερο και μισό».

Με ανάρτησή του ο γνωστός συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ ανέφερε ότι στον Βόλο δεν αξίζει ο Μπέος και η πόλη θα πρέπει να απαλλαγεί από την θεσμική ασχήμια του.

Ο ίδιος ο Αχιλλέας Μπέος, σε ανάρτηση που έκανε το βράδυ της Κυριακής στα social media ανέφερε:

«Αν και έχουμε άλλα να σκεφτούμε, μια διευκρίνιση είναι αναγκαία. Η αναφορά μου στον Κασσελάκη αφορούσε την απαράδεκτη δήλωσή του για δύο κατά ” παραγγελία” γιούς. Ολοι καταλαβαίνουν πόσο επικίνδυνη είναι αυτή.

Οσον αφορά τα περί ομοφοβίας και τις λοιπές αηδίες δεν το συζητώ. Εχω πολλούς φίλους με αυτό τον προσανατολισμό, που κάνουμε και καλή παρέα. Τους μόνους που δεν αντέχω είναι τους τοξικούς και επικίνδυνους ανθρώπους, ανεξαρτήτως φύλου και επιλογών».

Σήμερα το μεσημέρι, επανήλθε στο θέμα με νέα ανάρτησή του, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: «Ουδέποτε υπήρξα ομοφοβικός, έχω πολύ καλούς φίλους με τον συγκεκριμένο προσανατολισμό.

Η σκληρή κριτική μου στον Κασσελάκη ήταν αντίστοιχη της επικινδυνότητας τέτοιων αντιλήψεων, όπως αυτή για κατά παραγγελία παιδιά για να τους μεταβιβάσουμε το DNA μας! Αυτές είναι απόψεις που τόσο εμένα, όσο και τη συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας όχι μόνο δεν μας εκφράζουν αλλά τις αποδοκιμάζουμε. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας».

Η παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Το πρωί της Δευτέρας (9/10) υπήρξε παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδηλίνη, για τις δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου. Με παραγγελία της προς την εισαγγελία πρωτοδικών Βόλου ζητά, μεταξύ άλλων, να διερευνηθεί αν η δήλωση του Δημάρχου ήταν «πρόσφορη να προκαλέσει διακρίσεις, μίσος και βία κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό, και συγκεκριμένα σε βάρος των ομοφυλόφιλων».

Νέα ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ: «Ελπίζουμε η “λάσπη” του Βόλου να μην φτάνει μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου»

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα τονίζει πως «ελπίζουμε η “λάσπη” του Βόλου να μην φτάνει μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου» και κατηγορεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για «αφωνία» απέναντι «στην πρωτοφανή ομοφοβική επίθεση που δέχθηκε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Αναλυτικά, από την Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι «μετά το χθεσινό ομοφοβικό, ρατσιστικό παραλήρημα του Αχιλλέα Μπέου εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που μεταδόθηκε ζωντανά σε όλη την Ελλάδα, ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε, ήδη από χθες το βράδυ, τη Δικαιοσύνη να παρέμβει» και προσθέτουν πως «σήμερα ο διευθυντής του Γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επικοινώνησε με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και έλαβε την ενημέρωση ότι έχουν κινηθεί όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, σχετικά με αδικήματα που εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο».

Όπως υπογραμμίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, «παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την αφωνία της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη απέναντι στην πρωτοφανή ομοφοβική επίθεση που δέχθηκε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ίσως βέβαια η σιωπή αυτή εξηγείται από την έντονη παρουσία εν ενεργεία υπουργών από το στενό περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη, όπως του κ. Τριαντόπουλου, στις προεκλογικές δραστηριότητες του κ. Μπέου, του υποψηφίου που κατά τα άλλα “δεν στηρίζουν”.

Η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγει με την επισήμανση: «Αναμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη μια ξεκάθαρη τοποθέτηση. Η εκπρόσωπος του κόμματος, Δώρα Αυγέρη, κάλεσε την κυβέρνηση να καταδικάσει τις αθλιότητες Μπέου. Ελπίζουμε η “λάσπη” του Βόλου να μην φτάνει μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου».

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου: Καταδικάζουμε απερίφραστα τις απαράδεκτες δηλώσεις Μπέου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταδίκασε τις δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου. Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το πρωί της Δευτέρας 9/10, ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως «με το που έκανε αυτές τις δηλώσεις τις καταδικάσαμε άμεσα και απερίφραστα όπως έχει καθήκον να κάνει κάθε πολίτης. Χθες σε τηλεοπτική εμφάνιση το έκανα εγώ και είδα άλλους δυο υπουργούς τον κ. Χατζηδάκη και τον κ. Πιερρακάκη να τις καταδικάζουν. Από την πρώτη στιγμή έχουμε σταθεί απέναντι σε οποιαδήποτε τέτοια εκφορά λόγου ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια και δεν νομίζω ότι χωρά οποιαδήποτε αμφισβήτηση και των στελεχών της κυβέρνησης και του κόμματος. Σημασία έχει να στεκόμαστε συνολικά απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές και να μην  καταδικάζουμε από τη μία κάποιες συμπεριφορές,  αλλά να ανεχόμαστε στο κόμμα μας μέσα αντίστοιχες ή παρόμοιου τύπου συμπεριφορές».

«Οι ύβρεις κατά οποιουδήποτε πολίτη δεν μπαίνουν σε καμία σφαίρα πολιτικής αντιπαράθεσης», είπε στη συνέχεια ο κ. Μαρινάκης, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη και καταδικαστέα τοποθέτηση του κ. Μπέου. Παράλληλα, όμως, άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας: «Εμείς είμαστε απέναντι αλλά όταν καταδικάζεις τις συμπεριφορές Μπέου πρέπει να μην ανέχεσαι τις συμπεριφορές Πολάκη που μετά το σκίτσο ενός σκιτσογράφου τον παραπέμπει στην χλεύη των πολιτών. Δεν προσπαθώ να κάνω συμψηφισμό, αλλά πρέπει να είμαστε συνολικά απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Οι χυδαίες δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου προκάλεσαν και την αντίδραση κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σημειώνοντας ότι «η χυδαία και ομοφοβική αναφορά του κ. Μπέου σε πανελλήνια μετάδοση καθιστά την Πολιτεία υπεύθυνη για τη διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων πολιτών».

«Λογικές και πρακτικές που αντιτίθενται στα δημοκρατικά ιδεώδη, που έχουν κατακτηθεί στη χώρα μας με δημοκρατικούς αγώνες, ενισχύουν το μίσος και σπέρνουν τη διχόνοια στην ελληνική κοινωνία. Χρέος όλων των δημοκρατικών δυνάμεων, η αυτονόητη καταδίκη του σκοταδισμού και της ομοφοβίας», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τις απαράδεκτες δηλώσεις Μπέου, σημειώνει: «Αυτονόητος και επιβεβλημένος ο ποινικός και πειθαρχικός έλεγχος για το ομοφοβικό ρατσιστικό παραλήρημα του Μπέου. Ακόμη πιο επιβεβλημένη η καταδίκη και κυρίως η απομόνωση τέτοιων συμπεριφορών και απόψεων από τον λαό του Βόλου και όλης της χώρας».

«Επιβεβλημένη η παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τις δηλώσεις Μπέου άπαξ και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θεώρησε ότι παραβιάζουν το νόμο. Θα περιμέναμε όμως να επιδεικνύεται η ίδια αμεσότητα και ευαισθησία σε ζητήματα χριστιανοφοβίας, ελληνοφοβίας, όταν προκύπτει άρνηση των γενοκτονιών των Ελλήνων, όταν άθλιοι υβρίζουν την Παναγία, την Ελλάδα, τη Σημαία, τα Ιερά και Όσια των Ελλήνων Ορθοδόξων!», τονίζει σε ανακοίνωσή τoυ, το γραφείο Τύπου της Ελληνικής Λύσης.

Οι νέες απαράδεκτες δηλώσεις Μπέου και η οργισμένη απάντηση Ακρίτα

Νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Αχιλλέας Μπέος προχώρησε σε νέες απαράδεκτες δηλώσεις, συνεχίζοντας ακάθεκτος στο ίδιο πνεύμα, παρά την θύελλα αντιδράσεων. Μιλώντας στην εκπομπή «Το πρωινό» του ΑΝΤ1, ο δήμαρχος Βόλου που επανεξελέγη την Κυριακή (8/10), τόνισε ότι «μάγκες και Κασσελάκηδες δεν πάνε μαζί».

Επιχειρώντας να υπερασπιστεί τις χυδαίες δηλώσεις του ισχυρίστηκε «οι κακοπροαίρετοι τις διαστρέβλωσαν και τις παρεξήγησαν». «Η δήλωσή μου δεν ήταν λάθος, λάθος την παίρνετε εσείς», είπε και τόνισε ότι «αυτό που είπα, δεν αφορά τους ανθρώπους αυτούς αλλά τον Κασσελάκη και τις δηλώσεις του. Αν το π@@@δες το θεωρείτε προσβλητικό, το παίρνω πίσω, αφορούσε όμως τον Κασσελάκη», είπε αμετανόητος.

Σχετικά με την παρότρυνση Κασσελάκη να παρέμβει η δικαιοσύνη, είπε πως «αν θα παρέμβει η δικαιοσύνη στις δηλώσεις τις δικές μου πρώτα πρέπει να παρέμβει για τις δηλώσεις που έκανε ο Κασσελάκης. Γι’ αυτό το νούμερο, το νέο φρούτο που μας ήρθε στην Ελλάδα από την Αμερική και τον ψάχνουν στην Ιαπωνία, που ήρθε εδώ και ξαφνικά θα πρέπει να πάρουμε όλοι δίπλα μας έναν ράφτη (Τέιλορ) συνοδό;. Τι είναι, πρότυπο για τα παιδιά μας;».

Εξαπέλυσε στη συνέχεια πυρά, σε όσους αντέδρασαν δημόσια για τα λεγόμενά του, αναφέροντας ειδικότερα για την Έλενα Ακρίτα ότι «άνθρωποι σαν κι αυτή κατέστρεψαν την Ελλάδα. Αυτοί την χρεωκόπησαν, οι απατεώνες οι πολιτικοί. Είχε πεθάνει η μάνα της και έπαιρνε την σύνταξη και την έτρωγε».

Η αναφορά αυτή του Αχιλλέα Μπέου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Έλενας Ακρίτα, η οποία σε νέα ανάρτησή της στο Facebook γράφει: «Ποια Ακρίτα; Αυτή που τρώει τη σύνταξη της (πεθαμένης) μάνας της»; Μπέος στον Λιάγκα. Μπέο πες αλεύρι, η Ακρίτα σε γυρεύει. Άθλιε ψεύτη, ελεεινέ συκοφάντη, έπιασες εμένα στο στόμα σου; Έμπλεξες με λάθος άνθρωπο. Δεν θα περάσεις καλά μαζί μου. Καθόλου καλά».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ